Rıdvan'dan penaltı yorumu

Rıdvan'dan penaltı yorumu
Rıdvan Dilmen, bugünkü köşe yazısında Fenerbahçe-Gaziantepspor maçının hakemi Ali Balabıyık'ın verdiği penaltı kararıyla ilgili olarak, ''Tartışmaya çok açık bir penaltı'' dedi.

Bütün futbol otoritelerinin penaltı olmadığı konusunda mutabakata vardığı pozisyon hakkında Dilmen'in tartışmaya çok açık demesi futbolseverleri şaşırttı.

İşte Dilmen'in o yazısı:

Geçtiğimiz hafta Trabzonspor deplasmanından 1 puanla dönen Fenerbahçe, o karşılaşmada yüzde 67'ye yüzde 33'lük pas oranıyla oynamış ama fazla pozisyon üretememişti.

Dünkü Gaziantepspor maçında da benzer pas yüzdesi ile yine kendisinde kaldı top fakat daha fazla atak oynadı ve pozisyon buldu rakibinin kalesinde.

MERT BAŞARILIYDI

Fenerbahçe karşılaşmaya ikinci viteste, biraz rölantide başladı. Gaziantepspor özellikle İbrahim Akın ile etkili geldi Fenerbahçe kalesine ve iki tane de şut buldu. Ama bunlarda Volkan'ın cezası nedeniyle kalede olan Mert Günok başarılıydı. Ardından Fenerbahçe 20 ile 30 arası vitesi 3'e, 30 ile 45 arası da 4'e çıkardı.

Bu bölümde Gaziantep kalesini şut yağmuruna tuttu ve 1-2 tane de pozisyon buldu. Devre olunca da Gaziantepspor rahatladı. İkinci yarıda da benzer bir oyun beklerken Fenerbahçe ilk yarının sonlarındaki hızlı pas trafiğini kesince ve paslar yavaş gitmeye başlayınca Gaziantep açıkçası savunmada zorlanmadı.

EN İYİSİ BEKİR'Dİ

Fenerbahçe oyun şuursuzca giderken ve fazla pozisyon üretemezken penaltıyla golü buldu. Dün yine diğer maçlarda olduğu gibi oyun temposu düşüktü. Bu bütün takımlar için geçerli ama Fenerbahçe en azından topa sahip olabiliyor ve üstünlük kurabiliyor. Kaldı ki dün 20 ile 45. dakikalar arası iyi oynadı Fenerbahçe.

Fenerbahçe'nin en iyi oyuncusu Bekir'di. Maçın teknik analiz olarak da en hassas yeri ise Caner ile İbrahim'in olduğu bölgeydi. İbrahim Akın hücumda etkiliydi ama savunması olmadığı için Caner'in sol kanatta çok boş kalmasını sağladı.

TARTIŞMAYA ÇOK AÇIK

Fenerbahçe takımı oyunun genelinde topa sahip olup 20 ile 45. dakikalar arası oynadığı iyi futbol ve tartışmaya çok açık penaltı ile rakibi Galatasaray'ın mağlubiyetle kapattığı haftada, ilerde kendisine avantaj sağlayabilecek 3 puanı hanesine yazdırdı. Hakem Ali Palabıyık, kale arkası hakemine uydu penaltı kararında. Penaltı pozisyonu dışında beğendiğim bir hakemdi ve dün de iyi maç yönetti.

Emre'nin Emenike'ye davranışı; kaptan olarak uyarması doğruydu. Ama taraftarın daha sonra yaptığı protesto oyuncuyu demoralize etti. Sonra alkışlarla motive etmeye çalışsalar da, teknik direktör İsmail Kartal morali iyice bozulan Emenike'yi çıkardı. Son not; kaleci Mert Günok'u da çok beğendim.