Muayenehanesi Bulunan Hekimler İçin Yeni Düzenleme

Muayenehanesi Bulunan Hekimler İçin Yeni Düzenleme
Özel Hastaneler Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle birlikte, muayenehaneleri olan hekimler artık vakıf üniversitelerinde de hasta tedavisi verebilecek.

Sağlık Bakanlığı'nın getirdiği yeni düzenlemeyle, muayenehanesi bulunan hekimler, artık vakıf üniversitelerinde de hasta tedavisi verebilecek. Özel Hastaneler Yönetmeliğinde yapılan değişiklik, Resmi Gazete'de yayımlandı ve bu önemli adım bugünden itibaren yürürlüğe girdi.

Yeni düzenleme kapsamında muayenehanesi bulunan hekimler, Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun kapsamında, hizmet bedeli hasta tarafından karşılanmak ve Sosyal Güvenlik Kurumundan talep edilmemek kaydıyla muayenehanesine müracaat eden hastalarını vakıf üniversite hastanelerinde tedavi edebilecek. Ancak bu aşamada, ilgili üniversitenin kapasitesini dikkate alan bir komisyonun uygun görüşü alınacak.

60 yaşını dolduran veya engellilik oranı en az yüzde 60 olan tabipler artık kadro şartı aranmaksızın özel sağlık kuruluşlarında çalışabilecekler. Bu düzenlemeyle, bu tabipler özel sağlık sektöründe daha fazla fırsata sahip olacaklar.

Tedavi Sürecinde Hasta Hakları

Hastalar, tedavi masraflarını kendilerinin karşılayacağı, tedavi süreci ve sonuçları hakkında muayenehane hekimi tarafından bilgilendirilecek.

Ayrıca tedaviye ilişkin bilgilendirilmiş rıza formu da hastane yetkilileri ve muayenehane hekimi tarafından imzalanacak.