Satışa çıktığı anda tükendi

Satışa çıktığı anda tükendi

Çin 'in önde gelen telefon üreticilerinden Xiaomi, yıl başlarında satışa sunduğu telefonu Redmi Note'u 34 dakikada 100 bin adet satmayı başararak büyük bir rekora imza atmıştı. Şirket bu kez de 200 doların altında satışa sunulan yeni telefonunu sadece 1 saniyede eritmeyi başardı.
Özellikle 10 bin rakamını duyan kullanıcılar, telefona sahip olabilmek için telefona akın etti. Ülke çapında birçok kişinin daha internet sitesini açamadan biten telefonu başarılı bir şekilde pazarlayan Xiaomi ise aslında uzun zamandır sürdürdüğü stratejisini uyguladı. Yeni cihazlarını sayıca az sunan ve rakamı tüketicileriyle paylaşan şirket, bu şekilde kullanıcıların akın akın telefonu alacağını düşünüyor.
Satışa sunulan ve 1 saniyede tükenen cihazın özelliklerine gelince: Mediaek'in 8 çekirdek MT6592 işlemcisini kullanan cihazda 2 GB RAM ve 16 GB depolama birimi bulunuyor. 5.5 inç'lik ekranı olan ve 720x1280 piksel ekran çözünürlüğüne ulaşan cihazda 13 megapiksel dahili kamera yer alıyor. Cihaz 4999 Tayvan doları, yani 167 dolara satılıyor.