31 Mart Seçimleri İçin Güvenlik Tedbirleri Artırıldı: 594 Bin Personel Görev Alacak

31 Mart Seçimleri İçin Güvenlik Tedbirleri Artırıldı: 594 Bin Personel Görev Alacak
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi güvenlik tedbirleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ülke genelinde yapılan risk analizlerinin ardından il seçim güvenlik planlarının hazırlandığını belirtti. İl valileri, il jandarma komutanları, il emniyet müdürleri ve diğer ilgili birim yetkililerinin katılımıyla düzenlenen toplantılarda, seçim güvenliğine yönelik detaylı planlamalar yapıldı.

Seçim güvenliği kapsamında toplamda 594 bin personelin görevlendirildiğini duyuran Bakan Yerlikaya, görevli personelin; emniyet, jandarma, sahil güvenlik, korucu ve gönüllü koruculardan oluştuğunu belirtti. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 324 bin, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan 197 bin, Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan 2 bin 850 ve güvenlik korucularından 53 bin, gönüllü güvenlik korucularından ise 17 bin personelin seçim sürecinde görev alacağını ifade etti.

Bakan Yerlikaya, seçim güvenliği operasyonlarına hava unsurlarının da dahil edileceğini belirterek, kolluk birimlerine ait helikopterlerin, uçakların ve İHA'ların göreve hazır halde bekletileceğini dile getirdi.