Adaylığı Çekilen Gökhan Zan Hakkında Bomba İddialar: AK Parti'den 5 Milyon Dolar ve TRT'de Spor Yorumculuğu Talebi

Adaylığı Çekilen Gökhan Zan Hakkında Bomba İddialar: AK Parti'den 5 Milyon Dolar ve TRT'de Spor Yorumculuğu Talebi

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan hakkında gündemi sarsan iddialar gelmeye devam ediyor. Zan'ın, adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği ve TRT'de spor yorumculuğu için pazarlık yaptığı ileri sürüldü. Gazeteci İsmail Saymaz'ın aktardığına göre T.K. isimli bir kişi, Gökhan Zan'la iletişime geçerek adaylıktan çekilmemesi karşılığında 3 milyon dolar teklif etti. Ancak iddiaya göre Zan'ın 5 milyon dolar için pazarlık ettiği belirtildi. İddialara göre bu görüşmeler kayıt altına alındı ve daha sonra suç duyurusuyla gündeme geldi. İkinci bir görüşme kaydında ise Gökhan Zan'ın, TRT'de spor yorumculuğu yapmak için pazarlık ettiği ileri sürüldü. Bu kayıtlardan sonrada TİP'in Gökhan Zan hakkında böyle bir karar aldığı açıklandı.

Gökhan Zan'dan Açıklama

Tehdit ve şantajlara maruz kaldığını söyleyen Zan olaylarla ilgili ilk açıklamasında "Yoluma ve adaylığıma daha azimli ve güçlü bir şekilde devam edeceğim" demişti. Adliyeye giderek suç duyurusunda bulunan Zan, adliye önünde yaptığı açıklamada;
Sevgili halkım. Sizlerle bu yola çıkarken asla pes etmeyeceğimi, mücadeleden vazgeçmeyeceğimi, yolumuza engeller çıkarsalar da geri adım atmayacağımı söylemiştim. Halkımızın kaynaklarını ve tercihlerini sömürerek kurdukları saltanatı sürdürmek isteyenler, adaylığımızdan ilk günden beri rahatsız oldular. Tehditlerine ve şantajlarına boyun eğmediğimde de bu sefer en iyi bildikleri FETÖ'cü yöntemlere, montajlara sarıldılar. Ama bu sefer sert kayaya çarptılar ve desteğini her zaman yanımda hissettiğim siz değerli hemşerilerimin mücadele azmine ve kararlılığına yenik düşecekler. Yoluma ve adaylığıma halkımla birlikte daha azimli ve güçlü bir şekilde devam edeceğim. Karanlık odaklara, kiralık çetelere ve satılık kalemlere inat güzel günler göreceğiz. Uğradığım tehdit ve şantajlar hakkında yaptığım suç duyurusu sonrası basın açıklamamı saygıyla paylaşıyorum.