Facebook ve Instagram Seçim Müdahalelerine Karşı Önlemler Alıyor

Facebook ve Instagram Seçim Müdahalelerine Karşı Önlemler Alıyor

Meta Türkiye ve Azerbaycan Kamu Politikaları Müdürü Sezen Yeşil, sosyal medya devi Meta'nın Facebook ve Instagram platformlarında, 31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde alınan kapsamlı önlemleri duyurdu. Yeşil, Meta'nın seçim sürecinde usulsüz müdahaleleri engellemek amacıyla özel olarak oluşturulan uzman ekipler hakkında bilgi verdi. Bu ekiplerin, sosyal medya platformlarında koordineli kötüye kullanım girişimlerine odaklanarak, seçimlere müdahaleyi önlemeyi amaçladığını belirtti.

Yapay Zeka ve Diğer Teknolojilerle Manipülasyonla Mücadele Ediliyor

Yeşil, Meta'nın yapay zeka ve diğer dijital teknikleri kullanarak yanlış bilgilendirme ve manipülasyonla mücadele ettiğini açıkladı. Facebook ve Instagram'da yayınlanan içeriklerde; manipüle edilmiş veya asılsız görsel, video ya da ses kaydı tespit edilmesi durumunda, reklam verenlerin bunu açıklamalarının şart koşulduğunu vurguladı. Yeşil, Meta'nın bağımsız haber doğrulayıcı ortaklarının viral yanlış bilgileri değerlendirip puanladığını dile getirdi. Türkiye'de faaliyet gösteren doğruluk kontrol kuruluşlarıyla iş birliği yaparak, yanlış bilgilerin yayılmasını engellemeyi hedeflediklerini belirtti.

Dijital Medya Okuryazarlığının Artırılmasına Destek Veriliyor

Meta, Türkiye'de dijital medya okuryazarlığının artırılması için çalışmalara destek verdiğini belirtti. Dogrula.org ekibiyle başlatılan "#GerçeğiKeşfet Reels" kampanyasıyla doğru bilgiye ulaşmanın önemini vurgulayan Yeşil, bu kampanya kapsamında kolay ve eğlenceli ipuçları paylaşıldığını açıkladı. Meta, Facebook ve Instagram'da reklamların şeffaflığını ve seçimlerin dürüstlüğünü artırmak için sürekli olarak çalıştığını belirtti. Reklam verenlerin kimlik ve konum bilgilerini kanıtlamaları gerektiğini ve reklamların üzerinde kimlik etiketlerinin bulunduğunu açıkladı.