Oy Sayımı Aralıksız Yapılacak

Oy Sayımı Aralıksız Yapılacak
YSK, Bahçe İlçe Seçim Kurulu'nun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceği" sorusuna, ilgili kanuni düzenlemeye "oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiğini" bildirdi.

Bahçe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, Yüksek Seçim Kurulu'na gönderdiği yazıda, sandık kurullarının saat 17.00'den itibaren sayım ve döküm işlemlerine başlayacağını belirtti. Ancak ramazan ayında sadece su ile orucun açılması durumunda "sağlıklı oy sayımının yapılamayacağı" vurgulandı. Bu bağlamda, sandık kurulu görevlilerinin iftar saatinde kısa bir mola verip veremeyeceği konusunda görüş talep edildi.

YSK, Bahçe İlçe Seçim Kurulu'nun iftar saatinde mola talebini değerlendirirken, 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un ilgili maddesinde "Zarfların açılması, oyların sayım ve dökümü" başlıklı 100'üncü maddesinin birinci fıkrasında, 'Oyların sayım ve dökümüne derhal başlanır, açık ve aralıksız yapılır.' hükmü hatırlatıldı.

YSK, sandık kurullarının görev ve yetkilerine ilişkin 138 Sayılı Genelgesinde de benzer bir düzenleme bulunduğunu belirterek, "oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiğine" dair oy birliğiyle karar aldı.