YSK Başkanı Ahmet Yener Seçimler İçin Tüm Tedbirlerin Alındığını Açıkladı

YSK Başkanı Ahmet Yener Seçimler İçin Tüm Tedbirlerin Alındığını Açıkladı
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart 2024'te gerçekleşecek olan seçimlerin güvenli bir ortamda gerçekleşmesi için gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirtti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan seçimlere yönelik tüm hazırlıkların tamamlandığını ve güvenli bir ortamın sağlanacağını belirtti.

Yener, seçimlerin Türk halkına ve demokrasiye hayırlı olmasını dileyerek, sağlık ve huzurlu bir seçim ortamının sağlanması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Ayrıca Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Seçim Gözlem Misyonu heyetiyle yapılan görüşmelerin, demokratik sürece olan güveni artırdığını belirtti.

Geçmişte yaşanan tecrübelerden ders alındığını ve bu seçimlerde güvenlik önlemlerinin titizlikle alındığını belirten YSK Başkanı, herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için tüm tedbirlerin alındığını söyledi.

Ramazan Ayındaki Oy Sayımı

Ramazan ayında gerçekleşecek olan seçimlerle ilgili olarak oy sayımı ve döküm işlemlerinin aralıksız devam etmesi gerektiğini vurgulayan Yener, bu konuda il ve ilçe seçim kurullarının gerekli düzenlemeleri yapacağını ve oruçlu sandık görevlilerinin ihtiyaçlarının karşılanacağını belirtti.

YSK Başkanı Ahmet Yener, vatandaşların 31 Mart 2024 tarihinde sandığa gidip oylarını kullanmalarını ve demokratik sürece katkıda bulunmalarını istedi.