Suriye de devreye girdi! İşte o açıklama...

Suriye de devreye girdi! İşte o açıklama...

Suriye Dışişleri Bakanı, Amerika'nın düşüncesizce kışkırtmalarının şaşırtıcı olmadığı açıklamasında bulundu. Amerika'nın Suriye'yi hedef alırken uydurma ve yalan bahaneler ürettiği söylendi. "Suriye'de teröre destek olan ve hala olmakta olan Amerika rejiminin düşüncesiz kışkırtmaları bizi şaşırtmadı" açıklaması yapıldı.

Suriye hükümeti Amerika'yı uluslararası barış ve güven için kayıtsızlığa davet etti.

Başbakan Binali Yıldırım ABD-Rusya arasında yaşanan gerilim hakkında "Sokak kabadayısı gibi kavga ediyorlar" yorumunu yaptı.

ÖSO'dan açıklama

Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) bir komutanından ''ABD'nin olası Suriye saldırısının ardından, kaybettiğimiz bölgeleri geri kazanmak ve yenilerini fethetmek için taarruza geçeceğiz'' açıklaması geldi.

Sputnik'e konuşan bir ÖSO komutanı, ABD'nin Suriye hükümetine olası saldırısının ardından muhalefetin yeni bir taaruza geçeceğini, kaybettikleri bölgeleri geri kazanmayı ve yeni bölgeler ele geçirmeyi amaçladıklarını söyledi.

ÖSO komutanı, ABD'nin olası saldırısıyla Suriye hükümetinin zayıflayacağını, bunun da gerçek müzakerelerin sağlamasını mümkün kılacağını savundu.