Uşak Sportif'ten ilginç rekor!

Uşak Sportif'ten ilginç rekor!

FIBA Eurochallenge Kupası'nda dün akşam Fransa'da Le Mans ile Muratbey Uşak Sportif takımları arasında oynanan karşılaşma, basketbol tarihinin en ilginç maçlarından biri oldu.

Temsilcimiz Uşak Sportif, Erman Kunter'in çalıştırdığı Fransız ekibi karşısında karşılaşmayı son derece etkili başladı ve ilk periyodu 19-16, devreyi de 45-35 önde kapadı.

Ancak ne olduysa ikinci yarıda oldu. 3. periyot sonucu ortaya çıkan skor dünya basketbol tarihine geçti. İlk devreyi 10 sayı farkla önde kapatan Uşak Sportif, 10 dakikalık 3. periyota hiç sayı atamadı ve üstüne üstlek 29 sayı yedi.


3. periyotta Le Mans attı, Muratbey Uşak Sportif seyretti!

35-0'LIK SERİ
3. çeyreği 29-0 geride kapatan temsilcimiz, 4. periyodun başında 6 sayı daha yedi ve böylelikle 35-0'lık bir seri oluştu.
Karşılaşmayı 21 sayı farkla, 84-63 kazanan Le Mans'ta Ignerski, 19 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Muratbey Uşak Sportif'te Buckner'in 18, Warren'in 12 sayısı galibiyet için yetmedi.

Grupta 1 galibiyet ve 2 mağlubiyeti bulunan Muratbey Uşak Sportif, 4. maçında 10 Şubat Salı günü JSF Nanterre'yi konuk edecek.

Bu inanılmaz karşılaşma sonrası iki takımın teknik patronları Ozan Bulkaz ve Erman Kunter'in açıklamaları da doğal olarak sıradışı oldu...

BULKAZ: SANKİ İKİ FARKLI TAKIMLA OYNADIK

"İnanılmaz şeyler oldu. İlk yarıyı da, ikinci yarıyı da aynı oyuncularla oynadık ama iki devre arasında sanki bütün oyuncularımızı değiştirmiş gibiydik. 17 sayı öne geçip, 20 sayıyla kaybettiğimiz, bir periyotta sayı atmadığımız bir maç olabilir mi? Rakibimizi tebrik etmekten başka bir şey gelmiyor elimizden."

KUNTER: BİZ AGRESİF OYNAYINCA PANİĞE KAPILDILAR

"İlk başlarda rahat kazanabileceğimizi düşündük ve oyuna yeterince odaklanamadık. İkinci yarıda daha agresif oynamaya başladığımızda rakibimiz büyük panik yaptı ve sonuçta az rastlanır istatistikler oluştu."