29 Kişinin Öldüğü Gece Kulübündeki Yangının Sebebi Ortaya Çıktı

29 Kişinin Öldüğü Gece Kulübündeki Yangının Sebebi Ortaya Çıktı
Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Esentepe Mahallesi Gönenoğlu Sokak'ta bulunan eğlence mekanı Masquerade' de çıkan yangının nedeni belli oldu.

İstanbul'un Gayrettepe semtindeki Yıldız Posta Caddesi üzerinde bulunan Masquerade adlı gece kulübünde, bugün öğleden sonra meydana gelen yangında, 29 kişi hayatını kaybetti. Yangının çıkış sebebi, yapılan ses yalıtımı ve dekor tadilatı çalışmaları sırasında yaşanan tüp patlaması olarak belirlendi.

İtfaiye kaynaklarından alınan bilgilere göre gece kulübünde yapılan tadilat çalışmaları sırasında kaynak işlemi yapılırken bir tüp patladı. Patlamanın etkisiyle elyaf malzemeler alev aldı, yangın hızla yayıldı.

yagnin1.jpg

Binanın -1. katında bulunan gece kulübünde, yangın sırasında içeride bulunanların büyük çoğunluğu dumandan etkilendi. Mekanın tek kapısının olması nedeniyle birçok kişi çıkış yapamadı ve dumandan zehirlenerek hayatını kaybetti.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kontrol altına alırken sağ kurtulanlar hastanelere sevk edildi. Ancak maalesef 29 kişi, yangının şiddeti ve dumandan etkilenmeleri sonucunda yaşamlarını yitirdi.