Cenazede Tepki Göstermek İçin Tabuta Arkalarını Döndüler

Cenazede Tepki Göstermek İçin Tabuta Arkalarını Döndüler
20 suç kaydı olan ve cezaevinden izinli çıkan Uğur Falay, son izin gününde annesini ve kız kardeşini öldürüp camide intihar etti.

Üç cenaze de aynı yerden kaldırılırken, cenaze namazında Uğur Falay'a tepki gösterdiler. Cenaze namazına gelen vatandaşlar musalla taşındaki Uğur Falay'ın tabuta sırtlarını dönerek protesto ettiler.

İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde annesini ve kız kardeşini vahşice öldüren Uğur Falay daha sonra Beyoğlu'ndaki Nusretiye Camii'nde intihar etti. Cenaze töreninde Uğur Falay'a tepki gösterenler, tabuta sırtlarını döndü.

10 Gün Önce Cezaevinden İzinli Çıkmıştı

Beyoğlu'nda Nusretiye Camii'nde yaşanan olayda bir kişinin silahla ateş ederek intihar ettiği ile ilgili ihbarın ardından olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Yapılan incelemeler sonucunda intihar eden kişinin 35 yaşındaki Uğur Falay olduğu tespit edildi. Falay'ın geçmişinde yankesicilik, uyuşturucu madde kullanımı, kasten yaralama, hırsızlık gibi toplamda 20 suç kaydı bulunduğu ayrıca cezaevinden izinli olarak çıktığı ve izninin son gününde olduğu belirlendi.

tabuta-sirtlarini-donduler2.jpg

Anne ile Kızın Acı Sonu

Bahçelievler Hürriyet Mahallesi Gülnihal Sokak'ta bulunan evine gelen polis ekipleri, Uğur Falay'ın annesi Hüsna Falay (58) ve kız kardeşi İrem Falay'ın (21) cansız bedenleriyle karşılaştı. Yapılan incelemeler sonucunda, anne ve kızının silahla vurularak öldürüldüğü belirlendi. 3 cenaze de aile yakınları tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan teslim alındı.

Yenibosna Merkez Camii'nde aile için cenaze töreni yapıldı. Aile yakınlarının yanı sıra İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde 4. sınıf öğrencisi ve basketbol antrenörü olan İrem Falay'ın öğrencileri de törene katıldı. Yenibosna Merkez Cami avlusunda tören öncesi taziyeler kabul edildi.

Tabuta Sırtlarını Döndüler

İrem Falay'ın öğrencileri Uğur Falay için kılınan cenaze namazı sırasında, tabuta sırtlarını döndüler. Bazı öğrencilerin ayakta durmakta güçlük çektiği gözlemlenirken, tabutun başında uzun süre gözyaşı döktüler. Cenazeler defnedilmek üzere Batman'a götürüldü.