Küçükçekmece Gölü'nde Renk Değişimi ve Kötü Koku

Küçükçekmece Gölü'nde Renk Değişimi ve Kötü Koku
İstanbul'un Küçükçekmece Gölü kıyılarında meydana gelen renk değişimi ve yayılan kötü koku, çevredeki sakinlerin endişesine yol açtı.

Avcılar ilçesine bağlı Gümüşpala Mahallesi'nde bulunan Küçükçekmece Gölü'nün kıyı kesimlerinde yaşanan renk değişimi dikkat çekiyor. Göl suyunun kahverengiye ve kızıla dönüşmesiyle birlikte çevreye kötü koku yayıldı.

Küçükçekmece Gölü çevresinde yaşayanlar, yayılan kötü kokudan endişe duyarken yetkililerden gölde temizlik çalışması başlatılmasını talep ediyor.

Göl kenarında biriken plastik şişeler, poşetler ve yiyecek ambalajları dikkat çekiyor.

"Gölde Kapsamlı Temizlik Yapılmalı"

Bölgede 18 yıldır esnaflık yapan Hasan Kal, gölün temizliği ile ilgili hiçbir yerel yönetimin çalışma yapmadığını iddia etti.

Müşterilerin de rahatsız olduğunu belirten Hasan Kal, "Gölde temizlik yapılmıyor. Lağım fareleri de görülüyor. Sadece ben değil, burada oturan herkes bu durumdan şikayetçi" ifadelerini kullandı.

kucukcekmece1.jpg

Göl kenarındaki bir kafede oturan İdris Şahin, zaman zaman gölden kötü koku yayıldığını belirterek, "Gölde kapsamlı bir temizlik çalışması yapılması gerekir. Burası hiç temiz olmadı. Buraya yakın noktaya atık tesisi yapıldı ama yine de düzelmedi. Kötü koku da yayılıyor. 32 senedir bu mahallede oturuyorum, maalesef her zaman bu sorunu yaşadık" değerlendirmesinde bulundu.

Göl kenarına çocuğuyla yürüyüş yapmak için gelen Ersin Yılmazer, beklediği manzarayı bulamadığını söyledi.