Kütahya'da Açılan Pavyonlar İkinci Defa Kapatıldı

Kütahya'da Açılan Pavyonlar İkinci Defa Kapatıldı
Kütahya'da valilik tarafından kapatılan pavyonlar, mahkemenin verdiği kararla yeniden açılmıştı. Ancak Bursa Bölge İdare Mahkemesi'nin ruhsatları iptal etmesiyle bir kez daha mühürlenerek kapatıldılar.

Kütahya Valisi Musa Işın, daha önce pavyonların kapatılması hakkında "Ben yetkimi kullanarak kapattım. Devlet eliyle açılan bu bataklık kurutulmalıydı." şeklinde konuşmuştu.

Kütahya'da kapatılan pavyonlar, İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararıyla 3 ay sonra tekrar açılmıştı. Ancak Bursa Bölge İdare Mahkemesi'nin ruhsatları iptal etmesiyle bir kez daha mühürlenerek kapatıldılar.

Kapatılan Pavyonlar Yeniden Açılmıştı

Kütahya Valiliği, ocak ayında pavyonların bulunduğu bölgede artan asayiş ve narkotik olayları sebebiyle 10 işletmenin faaliyetini süresiz olarak durdurmuştu. Ruhsatları iptal edilen işletmeler, polis eşliğinde bölgeye gelen Kütahya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince mühürlenmişti.

Ancak üç aylık sürenin ardından Kütahya İdare Mahkemesi, işletmelerin başvurusu üzerine kapatma hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu kararın ardından işletmeler, Ramazan Bayramı'nın birinci günü itibariyle yeniden faaliyete geçti.

İkinci Kez Mühürlendi

Bursa Bölge İdare Mahkemesi tarafından ruhsatları iptal etme kararını gerekçe gösteren Kütahya Emniyet Müdürlüğü ve Kütahya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, işletme sahiplerine kapatılacaklarını tebliğ etti. İşletmeler, geniş güvenlik önlemleri altında zabıta ekipleri tarafından tekrar mühürlenerek faaliyetlerine son verildi.

"Orası Tam Bir Bataklık’’

Kütahya Valisi Musa Işın, pavyonların kapatılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

Allah bin defa razı olsun sizden, bugüne kadar nerede idiniz diyeceksiniz. Size verdiklerimiz, yazdıklarımız resmi rakamlar. Ama bir de kayıtlara geçmeyen, paylaşamayacağımız şeyler var. Orası tam bir bataklık. Adam öldürme var, gasp var, uyuşturucu var, kadın ticareti var. Suçun her türlüsü, rezalet, kepazelik var. Silah kaçakçılığı var, silah sıkma var. Orası tam bir bataklık.

Şimdi böyle bir bataklık orada dururken biz kendi kendimizi kandırıyoruz, diyoruz ki uyuşturucu ile mücadele edeceğiz. Arkadaşlar, bataklık açılmış burada. İşin esas merkezine neden inmiyoruz? Önce burayı kapat, ondan sonra uyuşturucu ile mücadele et. Ben burada valilik yaptığım süre içerisinde onlarla mücadelemi sürdüreceğim. Çünkü burası sizin için, Kütahya için, hepimiz için utanç vesikasıdır. Ben yetkimi kullanarak kapattım. Devlet eliyle açılan bu bataklık kurutulmalıydı.