180 Arıcıya 25’er Boş Kovan Dağıtıldı

180 Arıcıya 25’er Boş Kovan Dağıtıldı

Şırnak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 180 arıcıya içinde arıcılık malzemeleriyle birlikte 25’er boş kovan dağıtıldı.
Şırnak İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce Şırnak ili ve ilçelerinde organik tarımı yaygınlaştırmak amacıyla hazırlanmış olan GAP projesi kapsamında organik arıcılık yapan çiftçilere organik kovan dağıtımı İl Müdürlüğü’nde düzenlenen bir törenle yapıldı. Törene Şırnak Valisi Hasan İpek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Altan Altan, GAP Kalkınma İdaresinden Ömer Sadıoğlu, Şırnak Arı Yetiştiricileri Birliği başkanı Habip Aşan, Vali Yardımcısı Serkan Şeker, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kazım Zan ile çok sayıda arıcı katıldı.
Çiftçilere dağıtılan boş kovan töreninde konuşan Şırnak Valisi Hasan İpek, Şırnak’ta her gün güzel şeyler olduğunu söyledi. Vali İpek, "Şırnak’ın yaylaları yıllarca bazı sebeplerden dolayı kullanılmadı. Ama bu gün tam anlamı ile organik olan Şırnak balını hem üretiyoruz. Hem Şırnak’ımızı tanıtıyoruz, hem de Türkiye Halkına Şırnak’ın bu güzel ürününü sunuyoruz. Ben GAP İdaresi Bakanı Sadaretin bey ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Üç ton kömür parasına bir çıta bal satıyoruz. Allah’a şükür birçok arıcımız var. Kaza sonucu ölen arıcımız olmadı, ama kömür ocaklarımızda çok kötü bir şekilde 11 can kaybettik. 800 bin lira ile arıcılarımızı desteklendi. Bu anlamda da İl Özel idaresi çalışanlarını tebrik ve teşekkür ediyorum" dedi.
Daha sonra konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Altan Altan, Şırnak’ta 13 destek başlığı altında 40,5 milyon lira ödeme yapıldığını söyledi.
GAP Kalkınma İdaresi çalışanlarından Ömer Sadıoğlu da, GAP İdaresi Başkanlığı olarak farklı desteklerde bulunduklarını hatırlattı. Sadıoğlu, Şırnak’ta arıcılığın gelişmesi konusunda uygun görülen projelerin mutlaka değerlendirileceğini sözlerine ekledi.
Şırnak Arıcılar Birliği Başkanı Habip Aşan ise, mevcut üye sayılarının 450, aktif Kovan sayılarının da 40 bin olduğunu yıllık bal rekoltesinin de 400-500 ton civarında olduğunu söyledi.
Tören, konuşmaların ardından dağıtılan kovanlarla sona erdi.