Adana Mobilyası İsmob’da Dünyaya Tanıtılacak

Adana Mobilyası İsmob’da Dünyaya Tanıtılacak

Adana Marangoz ve Mobilyacılar Odası, Adana mobilyasını tanıtmak için 27 Ocak-1 Şubat 2015 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek İstanbul Mobilya Fuarı’na (İSMOB) katılıyor. Adana Marangoz ve Mobilyacılar Odası Başkanı Yalçın Avcı, ‘’Türkiye’nin en büyük klasik mobilya iskeleti üreticisi olan Adana mobilyacılarını İSMOB Fuarı’nda en iyi şekilde temsil edeceğiz’’ dedi.
Adana sanayisinin öne çıkan sektörlerinden olan mobilya sektörü markalaşma yolunda hızla ilerliyor. Adana Marangoz ve Mobilyacılar Odası’nın önderliğinde başlatılan çalışmayla, Adana mobilyasının markalaşması, yurt içinde ve yurt dışında daha iyi tanıtılması hedefleniyor. Adana Marangoz ve Mobilyacılar Odası bu amaçla, 27 Ocak - 1 Şubat 2015 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan İSMOB Mobilya Fuarı’nda, Adana mobilyasını tanıtacak. Yonca Mobilya, Sarus Mobilya, Adova Mobilya, Başak Koltuk, Çağ Mobilya, Cantan Tekstil, HSN Mobilya, Dimax Mobilya, Hevin Mobilya, Batmaz Mobilya, Yıldız Mobilya, Tunç Mobilya, Alyana Mobilya, Edina Yatak ve Evcim Mobilya; CNR Expo 11’inci holde Adana mobilyasının en iyi örneklerini sergileyecek.
Gerek klasik, gerekse seri mobilya üretiminde Türkiye’nin önde gelen illerinden olan Adana’ya yurt içinden ve yurt dışından büyük ilgi olduğunu söyleyen Adana Marangoz ve Mobilyacılar Odası Başkanı Yalçın Avcı, “Adana, mobilyanın bir numaralı kenti olacaktır. Her şeyde olduğu gibi, mobilyada da Adana yaparsa en iyisini yapar” dedi ve şunları kaydetti:
‘Adana mobilya sektörünün 70 yıla yakın bir geçmişi var. Adana’nın hamurunda sanat, estetik ve üretim ruhu var. Bu özellikler mobilya sektörünün de en önemli öz kaynağı, altyapısı. Bu ruhla ürettiğimiz mobilyalarımıza yurt içinde ve yurt dışında büyük talep var. Şu an Ortadoğu, Afrika ülkeleri, Türki cumhuriyetler ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın 80’e yakın ülkesine mobilya satıyoruz. Adana mobilyasının markalaşma zamanının çoktan geldiğine inanıyoruz. Oda olarak 2015 yılını Adana mobilyasının yeniden yapılanma yılı olarak belirledik. Bu amaçla, 27 Ocak 2015 tarihinde, İstanbul’da açılacak olan İSMOB Mobilya Fuarı’nda Adana Mobilyasını tanıtacağız. Adana’nın seçkin mobilyacılarının ve klasik mobilya üreticilerinin katılacağı fuar bizler için çok önemli. Kısa ve orta vadeli yaptığımız planlamalarla, yakın gelecekte Adana mobilyası dünyaca tanınan bir marka olacak.’’
“ADANA MOBİLYASI”NIN ARTIK BİR LOGOSU VAR
Markalaşma sürecini, Adana mobilyasının vizyonunu çok etkili bir şekilde ifade eden “Adana Mobilyası” logosu tasarımı ile başlattıklarını ifade eden Yalçın Avcı sözlerine şöyle devam etti:
‘’Adana mobilyasının yeniden yapılanma sürecini, Adana’yı Türkiye’nin bir numaralı mobilya kenti yapma vizyonuyla başlattık. Adana mobilyası yeni logosu ile ilk kez 27 Ocak 2015 tarihinde, İstanbul’da açılacak olan İSMOB Mobilya Fuarı’nda sektöre merhaba diyecek. Markalaşma, zor, meşakkatli ama mutlaka yaşanması gereken bir süreç. Markalaşmanın sektöre, ürüne, üretici firmalara ve kente olan katkısının bilincindeyiz. Bu yolda başarılı olmak için Adana mobilyacıları olarak ne gerekiyorsa yapıp, Adana mobilyasını tüm dünyaya tanıtacağız.’’