Adana’nın Kurtuluşu Sosyal Girişimcilikte

Adana’nın Kurtuluşu Sosyal Girişimcilikte

TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu’nun düzenlediği ’sosyal girişimcilik’ konulu panelde konuşan Kurul Başkanı Esra Özden, Adana’nın sorunlarının sosyal girişimcilik projeleriyle çözülebileceğini söyledi.
UZMANLAR BULUŞTU
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Adana Kadın Girişimciler Kurulu’nun düzenlediği "Gelişmekte Olan Ekonomilerin Yeni Trendi: Sosyal Girişimcilik" konulu panel üniversiteler, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla Adana Sanayi Odası’nda yapıldı. Gazeteci Mehmet Uluğtürkan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen ve Saathi Impact Consulting’in CEO’su ve Chicago Belediyesi Danışmanı Bina Patel, Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nejat Erk, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Efe Efeoğlu ile İşgem AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oktay Vurankaya ve Çukurova Kalkınma Ajansı Proje Uygulama Birim Başkanı Türker Dölekoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı paneled panelistler "sosyal girişimcilik" konusuna farklı açılardan yaklaştı.
SÜRDÜRÜLEBİLİR SOSYAL DÖNÜŞÜM HEDEFLENİYOR
Panelin açışında konuşan Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, sosyal girişimcilikle özel sektör ve devletçe karşılanamayan sosyal sorunların çözümünün ve sürdürülebilir sosyal dönüşümün hedeflendiğini belirtti. Başkan Kıvanç, "Ülkemiz sosyal girişimciliği birçok ülkeye göre çok geç tartışmaya başladı desek de bu topraklarda uzun sure imece usulü yardımlaşmalar ve toplumsal bir yardımlaşma kültürü yaşatılmıştır. Sosyal girişimcilik toplumsal yardımlaşmanın ötesine geçerek ekonomik fayda da sağlayan önemli bir etken olmuş durumdadır. Sürdürülebilir ekonomiler için yeni yaklaşımlar aramamız gerekmektedir. Sosyal girişimciliğin bu alanda bizlere katkı sağlayacak yeni yaklaşımlar sunacağına inanıyorum" dedi.
ÇIKIŞ ENSTRÜMANI OLABİLİR
TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esra Özden de Adana’nın gücüyle bugünkü durumunun birbiriyle örtüşmediğini belirterek, “Güzel Adanamız türlü sorunlar yaşıyor. İşsizlik, potansiyele yakışmayan sağlıksız büyüme, Suriyeli konuklarımızla gelen sıkıntılar... İlçeler, mahalleler arasındaki gelir uçurumu, mesleki eğitimdeki yetersizlik.... Bütün bu sorunların çözümünde son yılların trendi ‘sosyal girişimcilik’ Adanamız için de bir çıkış enstrümanı olabilir.İçimizden sosyal girişimcilerin yetişmesi için çaba sarfedeceğiz” dedi.