Afad İle Makü Rasında Staj Protokolü

Afad İle Makü  Rasında Staj Protokolü

Burdur İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) arasında, İstiklal Yerleşkesi’nde bölgesel afet deposu, AFAD il müdürlüğü hizmet binası ve AFAD’a bağlı tüm birimlerde öğrencilerimizin staj ve eğitim görmelerini sağlamak amacıyla protokol imzalandı.
Kurumlar arasında en çok desteği Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nden aldıklarını vurgulayan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet ORAL ise, “Üniversitemizle çok sıkı bir diyalog içerisindeyiz. Hem akademik hem de fiziki olarak her zaman destelerini yanımızda hissettik. Burdur birinci derece deprem bölgesi olduğu için kurum olarak hizmet binası ve bölgesel bir olay olduğu zaman AFAD deposu olabilecek bir yer arayışı içerisindeydik. Üniversitemizle olan görüşmelerimizle bu arayış son buldu. Üniversitemize teşekkür ediyorum. Yapılacak bu kompleks içerisinde daha iyi eğitimler yapacağımıza inanıyoruz” dedi. MAKÜ İstiklal Yerleşkesi’nde Bölgesel Afet Deposu, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Hizmet Binası ve Müştemilatı ile AFAD’a bağlı tüm birimlerinde Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencilerimiz staj ve eğitim-öğretim görebileceği belirtildi.
MAKÜ olarak Burdur için yapılabilecek her türlü çalışmada var olduklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Mustafa Saatcı ise “Üniversite olarak amaçlarımızdan biri de öğrencilerimizin uygulamalı eğitim alarak mezun olmalarıdır. İmzaladığımız protokol ile AFAD’ın yapacağı tesislerde ve uygulamalarda Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencilerimiz eğitim ve stajlarının gerçekleştirerek mezun olabilecekler. AFAD ile kardeş kurum olduk. Hem öğrencilerimizin yetişmesinde hem de bölgemize verilecek olan AFAD hizmetlerinde birlikte çalışacağız.” şeklinde konuştu.