Agü Spor’un Yeni Transferleri Sağlık Kontrolünden Geçti

Agü Spor’un Yeni Transferleri Sağlık Kontrolünden Geçti

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nin başarılı ekiplerinden Abdullah Gül Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı’nın (AGÜ Spor) iki yeni transferi sağlık kontrolünden geçti.
Memorial Kayseri Hastanesi’nde yapılan sağlık kontrolüne gelen oyunculara, AGÜ Spor Genel Sekreteri Adil Çakmak, İdari Menajeri Merim Moldobaeva ve takım fizyoterapisti Atalay Özen eşlik etti.
Kırmızı-beyazlı oyuncular İvana ve Aleksandra kontrollerde kan örneği verdikten sonra göz, kulak-burun-boğaz, ortopedi, göğüs hastalıkları ve genel cerrahi, polikliniklerinde muayene edildi.
Yapılan kontrollerde yeni transferler Rusyalı Aleksandra Khomenchuk ve Slovakyalı oyuncu İvana Jalcova’nın sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Akciğer röntgenleri de çekilen başarılı basketbolcular, son olarak eforlu EKG testine girdi.
2014-2015 sezonunun ve AGÜ Spor’un ilk transferleri olan oyuncuların kontroller sırasında oldukça neşeli olduğu gözlendi.
Takımın ligi geçen sezon çok iyi bir yerde tamamladığını hatırlatan Aleksandra, ‘’Tecrübeli oyunculardan kurulu çok iyi bir takıma transfer olduğum için çok mutluyum. Antrenmanlarda takıma bir an önce adapte olup, takımın başarısı için elimden gelen mücadeleyi sergileyeceğim’’ diye konuştu.
Kayseri ile ilgili çok şey bilmediğini ancak arkadaşlarının mantıdan sıkça söz ettiğini anlatan Aleksandra, ilk fırsatta Kayseri’ye özel olan mantıyı deneyeceğini kaydetti.
Ayrıca Rus pivot Aleksandra, 2, 03’lük boyuyla AGÜ Spor’un en uzun oyuncusu oldu.
Aleksandra Khomenchuk, geçen sezon Euro Cup’ta 8 karşılaşmada 30 dakika ortalama ile süre almış ve 15.4 sayı, 9.1 ribaund, 1.4 asist, 2.6 blok ortalamalarıyla oynamıştı.