Ahika Yönetim Kurulu Toplantısı Nevşehir’de Yapıldı

Ahika Yönetim Kurulu Toplantısı Nevşehir’de Yapıldı

Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Ocak ayı yönetim Kurulu Toplantısı Nevşehir’de yapıldı.
Nevşehir Valisi ve AHİKA Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ceylan başkanlığında Nevşehir Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Sami Özgün ve AHİKA Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Vali Ceylan, ajansın 2015 yılı Mali Destek Programları hakkında bilgi verdi. Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) 2015 Yılı Mali Destek Programının, ajansın vizyonu ve üst ölçekli planlar çerçevesinde bölge için öncelikli olan, “Enerji Altyapısı” ve “Sosyal Kalkınma” konu başlıklarında ilan edildiğini açıkladı. Programlar kapsamında kullandırılacak toplam destek miktarının 10 Milyon TL olduğunu belirten Vali Ceylan: “TR71 Bölgesi’nde yer alan Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinde yenilenebilir enerji altyapısının güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılmasını amaçlayan “Enerji Altyapısı Mali Destek Programı” toplam bütçesi 7 milyon TL olarak belirlendi. Mali destek programının öncelikleri ise; Güneş, Jeotermal ve Rüzgar enerjisinin başta ısıtma, soğutma, depolama ve kurutma olmak üzere kullanımının yaygınlaştırılmasına yönelik yatırımların desteklenmesi, Güneş, Jeotermal ve Rüzgar enerji kaynakları ile Lisanssız Elektrik üretimine yönelik altyapı yatırımlarının güçlendirilmesi. Enerji Altyapısı Mali Destek Programında ajans desteğinin asgari tutarı 75 bin TL, azami tutar ise 500 bin TL olacak” dedi.
Ceylan, ajansın bu ayki yönetim kurulu toplantısında ise; TR71 bölgesi tanıtımı için haritalama, web sitesi ve akıllı telefon uygulaması gibi çalışmalar olacağını kaydetti.