Aile Danışmanı Üsluba Dıkkat Çekti

Aile Danışmanı Üsluba Dıkkat Çekti

Gaziantep’in Şahinbey Belediyesi’nde görevli Aile Danışmanı Şakir Kanat, “Kadınların bir takım hakları var. Bu haklarını eşlerine karşı ifade ederken, ya da bu hakları kullanırken evliliğin çatırdama ihtimalini göz önüne alarak olumlu açılardan kullanmalıdırlar ”dedi.
Kadın sorunları ile ilgili 2.5 yıla yakın Şahinbey Belediyesi’nde ailelere seminer veren ve alan çalışması yaparak ailelerle birebir görüşen Kanat, kadın sorunlarının ve ailedeki çatışmaların artması ile ilgili seminerlerinden ve dinlediği vakalardan yola çıkarak şöyle bir tespitte bulundu. Kanat, ailelerin eğitim ve bilgiye önem vermediğini ifade ederek, eğitimin ve bilimin gerçek anlamda ve her manada gerek çocuklarla olan iletişimde ve ailenin istikrarında çok önemli olduğunu vurguladı. Kanat, “Yani bilgiye ve eğitime önem versek, sadece aile içindeki değil genel anlamda birçok bir problemi aşarız. Edindiğimiz bilgilere doğru kullanmalıyız. Kadınların bir takım hakları var. Bu haklarını eşlerine karşı ifade ederken, ya da bu hakları kullanırken evliliğin çatırdama ihtimalini göz önüne alarak olumlu açılardan kullanmalıdırlar” dedi.
Kadın cinayetleri ile ilgilide konuşan Kanat, “Farklı bir şey söyleyeceğim. Verdiğim eğitim ve dinlediğim vakalar doğrultusunda kadınlardan isteğim şu; tabi ki kadınlar bir olumsuzluğa karşı tepki gösteriyorlar. Benim onlardan ricam, tepkilerini haklarını söylerken uygun bir dille ve uygun bir söylemle ifade etseler ben bu şiddetin azalacağı kanaatindeyim. Ne söylediğin değil nasıl söylediğin çok önemlidir “diye konuştu.