Aile eğlence ve yaşam merkezi Funtolia açıldı

Aile eğlence ve yaşam merkezi Funtolia açıldı

Türkiye’de ve Bursa’da ilklere imza atan tematik oyun parkının da içinde bulunduğu Funtolia, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Ardahan Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak, Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, STK başkanları ve üyelerinin yanı sıra Bursa protokolü ve iş dünyasının da katıldığı törenle kapılarını açtı.
Açılışta konuşan ZDN Grup A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özden Özdemir, “Türkiye’de ilklerin bir araya geldiği, ailelerin tercih edeceği, tematik bir eğlence merkezi hayalimizi gerçekleştirdik” dedi. Günümüzde ailelerin belki de en çok şikayet ettikleri konu olan çocukların boş zamanlarının önemli bir kısmın bilgisayar ya da cep telefonu ekranı karşısında geçirmeleri sorununa da adrenalin park ile eğlenceli bir çözüm sunduklarını belirten Özdemir, çocukların bu alanda eğlenerek fiziksel aktiviteler yapabileceklerini ifade etti. Sadece Bursa’ya değil Bursa dışından gelen konuk ve turistler için de bir cazibe alanı olduğunun altını çizen Özdemir, Funtolia yatırımının sanayisi ile güçlü Bursa’nın ekonomik yapısına ve marka değerine de katkı koyacağına inandığını belirtti.

Bursa’daki oyun parkı anlayışının üstünde bir yer inşa ettiklerini ifade eden Özdemir, “Softplay alanı 4-10 yaş arası çocukların renkli dünyası. Funtolia’nın en eğlenceli, en zıpır, en renkli köşesi. Burası tamamen çocukların hayal dünyasında istedikleri gibi yaşayabilecekleri bir yer. Yine 4-10 yaş arasındaki çocuklarımız kendileri için hazırlanmış bir başka alanımız Kidstolia’da eğlenirken, anne ya da baba lezzet ve eğlenceyi bir arada bulabileceğiniz Bursa’daki tek pastane olan Pastolia’da vakit geçirebilir. Eskinin jetonlu oyunları, günümüzde daha modern ancak aynı nostaljiyi içinde barındıracak şekilde güncellendi. Nostalji için ekranlı oyun alanımıza davet ediyoruz” diye konuştu.
Çocukların eğlencelerinin yanında adrenalin severler ve hem çocuk hem de büyüklerin rahatlıkla eğlenebileceği alanlar ile ilgili bilgi veren Özden Özdemir, “Adrenalin severler için, hem çocukların hem de gençlerin içindeki tırmanma aşkını eğlenceye dönüştürecek Adrenalin Park’ta, güvenle eğlenebileceksiniz. 2 takımın, laser silahlarıyla birbirlerini etkisiz hale getirerek oyunu kazanmaya çalıştığı, Amerika ve Avrupa’da yıllardır zevkle oynanan Laser Tag’ı, LaserGap adı altında Bursa’ya taşıdık. Ülkemizde de oldukça yaygınlaşan Kaçış – Çıkış Oyunlarının orjinalini Almanya’dan Bursa’ya getirdik. Eğlenceden kopmadan tempoyu biraz düşürmek için ideal Sports Cafe’de mola verebilirsiniz” dedi.

Funtolia’da eğlence de sınır olmadığını ve ailece tüm günü geçirilebilecek bir mekan tasarladıklarının altını çizen ZDN Grup A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir, “Funtolia’da eğlenmenin sonu yok, bu yüzden mola alanında bir yandan rahatlarken bir yandan da oturarak yapabileceğiniz diğer aktivitelere göz atabilirsiniz. Formula 1 Simulasyonları ile arkadaşlarınıza meydan okuyabilirsiniz, Motion Rides ile farklı yollar deneyebilir ya da belki daha geleneksel eğlenceden yanaysanız bilardo masalarında güzel vakit geçirebilirsiniz. Playstation 4 ve Sanal Gerçeklik gözlükleri ile farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz. Guitar Hero’yu pas geçmeyin” diyerek, Funtolia dünyasını kısaca özetledi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kent açısından böyle kaliteli mekanların Bursa’da açılmasının önemine değindi. Türkiye’de ilkleri içinde barındıran, her yaş gurubunun eğlenebileceği Funtolia için Özden Özdemir’i kutlayan Altepe, kaliteli mekanların Bursa’da açılmasının devamını beklediklerini ifade etti.
ZDN Grup Yönetim Kurulu Başkanı Özden Özdemir’i kutlayarak sözlerine başlayan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da “Bursa Büyürse Türkiye Büyür diyoruz. Bursa’nın büyümesi için de kaliteli sanayi kuruluşlarının yanında böyle kaliteli mekanların açılması da önemli” dedi.