Ak Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’nda Devir Teslim Töreni

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’nda Devir Teslim Töreni

Diyarbakır’da 25 Ocak’ta yapılan kongrede AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’na seçilen Muhammed Dara Akar, düzenlenen törenle görevini Aydın Altaç’tan devraldı. Törende konuşan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, yeni bir diyalog dönemini başlatacaklarını söyledi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla yapılan AK Parti Diyarbakır 5’nci Olağan Kongresi’nde İl Başkanı seçilen Av. Muhammed Dara Akar, görevini bugün düzenlenen törenle Aydın Altaç’dan devir aldı.
"AK PARTİ İLE BAŞLADIK VE BÖYLE DE DEVAM EDECEK"
AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’nda yapılan devir teslim töreninde yeni seçilen yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. Törende bir konuşma yapan AK Parti Diyarbakır eski İl Başkanı Av. Aydın Altaç, bunun bir ayrılık olmadığını ifade ederek, partiye hizmet için her zaman hazır olduğunu söyledi. Bu partinin bir neferi olduğunu aktaran Altaç, nerede görev verilirse, orada hizmet edeceğini ifade etti. Altaç, "Biz siyasete başlarken, AK Parti ile başladık ve böylede devam edecek. Bizim için görevin ve makamın ayrımı yoktur. Biz Diyarbakırlı hemşehrilerimize hizmet sunmak için bundan sonraki süreçte AK Parti saflarında ve çatısı altında bütün arkadaşlarımızla birlikte ekip ruhunu biraz daha ileriye taşımak Muhammed beyin başarısına katkı sağlamak için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz" dedi.
"YENİ TÜRKİYE’NİN TEMELİNİ ATMIŞIZ"
Daha sonra söz alan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, Kürtçe, Türkçe ve Zazaca selamlamada bulundu. 2001 yılında AK Parti’ye üye olduğunda bu ülkede bir çok yasakların olduğunu anlatan Akar, asimilasyon politikaları, başörtüsünden dolayı okullarda atılan öğrencilerin var olduğunu, insanların mağdur edildiğini hatırlattı. “O yıllarda yokluk açlık vardı. İnsanlar hastane kapılarında mağdur ediliyordu. Fakat Allah’ın kerimine hamd olsun bugün bütün bu yasakçı zihniyetler ve mağduriyet yaşatan anlayışlar ortadan kalkmış, yeni bir Türkiye’nin temelini atmışız" diye konuştu.
KIŞANAK VE ANLI’DAN TEBRİK MESAJI
Akar, başkan seçildikten sonra kendisine tebrik mesajı çiçek yollayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı’ya teşekkürlerini ileterek, yakın bir zamanda kendilerini ziyaret edeceğini söyledi. Akar, Diyarbakır’da birlikte siyaset üreteceklerini ifade ederek, "Diyarbakır için, diyalog halinde olacağız, el ele verip bu kent için yüreğimizi ortaya koyacağız. Yeni bir diyalog dönemi başlatmak istiyoruz. Yepyeni bir sayfa açmak istiyoruz. Sivil ve demokratik yollarla yeni bir anlayışı ortaya koyacağız. Görevimiz bir hayli zahmetli. Bundan dolayı güçlü bir ekip ile hep birlikte yürümek istiyorum. Biz yeni Türkiye’nin değişim heyecanını Diyarbakır’a taşıdık. İl teşkilatımıza taze bir ruh getirdik. AK Parti Diyarbakır il yönetiminde ilk defa bir Keldani ve Alevi yer aldı" şeklinde konuştu.
"KOBANİ KONUSUNDA AK PARTİ HÜKÜMETİNİN ÇOK BÜYÜK GAYRETLERİ OLDU"
Kobani’nin IŞİD’den temizlenmesine değinen Akar, şunları söyledi:
"Kobani konusunda AK Parti hükümetinin çok büyük gayretleri oldu. Kobani’nin kurtarılması çözüm sürecine önemli katkısı olacaktır. Türkiye’de önümüzdeki günlerde çok önemli gelişmeler olacaktır. Çözüm sürecinin ilerlemesinde ve başarıya ulaşmasında çok önemli merhaleler katedildi. Kobani’nin bugün kurtulmuş olması bu sürece pozitif bir katkı bulunacaktır. Türkiye’nin oraya desteği de bunun işaretidir. Hep beraber, yürek yüreğe, omuz omuza verip kardeşliğimizi gerçekleştireceğiz."