Akdeniz Üniversitesi Erasmus Programı İle Dünyaya Açılıyor

Akdeniz Üniversitesi Erasmus Programı İle Dünyaya Açılıyor

2004 yılından itibaren Avrupa ülkeleri ile öğrenci, öğretim elemanı ve idari personel hareketliliğine olanak sağlayan Erasmus Programı artık dünyaya açılıyor.
Erasmus Programı kapsamında Türkiye, 2015 yılından itibaren Program Ülkeleri’ne (AB üyesi ülkeler ve İzlanda, Makedonya, Lihtenştayn, Norveç) ek olarak ortak ülkeler (72 ülke) olarak tanımlanan ülkelerle de yükseköğretimde öğrenci, öğretim elemanı ve idari personel faaliyeti gerçekleştirebilecek.
Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof Dr. Burhan Özkan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Erasmus Programı ile şimdiye kadar Avrupa Birliği Üye Ülkeleri ve İzlanda, Makedonya, Lihtenştayn, Norveç ile anlaşmalar yapılabiliyordu. Artık ortak ülkeler ile de anlaşmalar yapılabilecek. Ortak Ülkeler 10 ayrı bölge olarak belirlenmiş. Asya, Merkez Asya, Latin Amerika, ENP Güney, ENP Doğu, IPA, Rusya, Güney Afrika, USA-Kanada ve Endüstrileşmiş Asya-Avustralya-Yeni Zelanda ile de anlaşma yapıp öğretim elemanı ve idari personel değişimi sağlayabileceğiz. Bu bağlamda Akdeniz Üniversiteliler Erasmus Programı ile de dünyaya açılacak. Bu da üniversitemizin uluslararasılaşmasına önemli kazanımlar sağlayacaktır” dedi.
Prof. Dr. Özkan, Akdeniz Üniversitesi’nin değişim programlarını çok başarılı bir şekilde yürütmüş olduğunun altını çizerek, “Gelinen noktada Akdeniz Üniversiteli olmak gerçekten bir ayrıcalık haline geldi. Örneğin 4 yıllık lisans programında okuyan bir öğrencimiz Akdeniz Üniversitesi’nin yürütmüş olduğu değişim programları (Erasmus, Mevlana ve Farabi) kapsamında, 1 yılı yurt içindeki başka bir üniversite, 2 yılı da yurt dışındaki üniversitelerde olmak üzere eğitiminin 3 yılını başka üniversitelerde geçirebiliyor” diye konuştu.