Aksaray’da İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Aksaray’da İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Aksaray’da 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Vali Şeref Ataklı Başkanlığında gerçekleştirildi.
Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplantı Salonundaki toplantıya, 2014 yılının değerlendirildiği İzleme ve değerlendirme ve koordinasyon toplantısına Vali Yardımcısı Armağan Önal, Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Kadir Yıldız, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, İlçe Kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları ile yatırımcı kamu kurumlarının bölge ve il müdürleri katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Şeref Ataklı, 2014 yılında planlanan işlerin önemli bir kısmının gerçekleştirildiğini, 2015 yılında yatırımların daha güçlü şekilde gerçekleştireceklerini söyledi. Vali Şeref Ataklı, Aksaray?da toplam bedeli 1 milyar 320 milyon 452 bin TL olarak hesaplanan 406 projenin olduğunu söyledi. 406 proje için önceki yıllarda 580 milyon 635 bin TL harcandığını, 2014 yılında da 249 milyon 865 bin TL ödenek tahsis edildiğini belirten Vali Ataklı, 1 Ocak 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle devam eden bu projeler için 249 milyon 278 bin TL harcanarak ödenekler toplamı itibariyle yüzde 88 nakdi, yüzde 68 fiziki gerçekleşme sağlandığını belirtti. 406 projeden 265?nin tamamlandığını 37 sine henüz başlanamadığını belirten Vali Ataklı 104 projenin ise devam ettiğini ifade etti.
Yatırımla ilgili konularda yapılacak işlerin planlaması konusunda çalışmaların rutin olarak yürütüldüğünü ancak ihtiyaçlarla ilgili yapılacak projelendirme çalışmalarını öne alınması gerektiğini belirten Vali Ataklı, “Yapılacak yatırımla ilgili hazırlığımızı önceden hazır hale getirmeli yıl içinde ödenek durumlarına göre projeleri hemen devreye sokmalıyız. Bu ihale süreçleri bakımından önemli, ödenek gönderiliyor şu kadar paramız var ne yapacağız diye bakıyoruz. Mart Nisan ayında projelendiriyoruz Haziran- Temmuz döneminde ihaleye çıkmaya çalışıyoruz. Böylece yapılacak yatırımın yıl içinde tamamlanamama durumu ortaya çıkıyor. Bu konuda ihtiyaçlar kış dönemde belirlenmeli proje çalışmaları yapılmalı, bütçe ortaya çıktığında da ihale süreci hemen başlatılmalı ve Nisan ayında inşaat yapımı veya ne iş yapılacaksa işe başlanmalı. Bütün kurumlarımız proje çalışmalarını kış döneminde süratle yapılmalı, böylece yıl içinde daha çok hizmet üretme imkanı olabilir” dedi.