Akut’tan Öğrencilere "deprem Bilinçlendirme Semineri"

Akut’tan Öğrencilere "deprem Bilinçlendirme Semineri"

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Eskişehir Ekibi tarafından kentteki ilkokul, ortaokul ve liselerde “Deprem Bilinçlendirme Semineri” veriliyor.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı temel eğitim, orta öğretime bağlı tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde verilen seminerlerde, öğrencilere, olası bir depreme karşı alınacak önlemler, deprem anı ve deprem sonrası yapılması gerekenler, deprem konusunda toplumda doğru bilinen yanlışlar ve yapılmaması gerekenler anlatılıyor.
Seminerlerle ilgili bilgi veren AKUT Eskişehir Ekip Lideri Mete Kızıl, 3 Aralık 2014 tarihinden bu yana başlayan programlar kapsamında haftanın 3 günü her gün 3 ayrı okulda öğrencilerle bir araya geldiklerini belirtti. Kızıl, “Proje kapsamında bugüne kadar toplam 51 okulumuzda 3 bin 28 öğrencimize ulaştık. Seminerlerde AKUT Arama Kurtarma Derneği kısaca tanıtımı sonrasında öğrencilere deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası yapılması gerekenler ve yapılmaması gerekenler hakkında video ve slayt gösterimi esşliğinde bilgiler verilmektedir” dedi.
Seminerlerin Tepebaşı ilçesinde 80, Odunpazarı ilçesinde 50 okul olarak planlandığını kaydeden Kızıl, eğitim öğretim yılı sonuna kadar süreceğini ve Türkiye’nin çeşitli illerinde de bu seminerin verildiğini sözlerine ekledi.