"ambulanslara Yol Verin" Çağrisi

"ambulanslara Yol Verin" Çağrisi

Samsun 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Barış Çankaya, vatandaşların ambulanslara yol vermeleri konusunda uyarıda bulundu.
Ambulansların çağrı geldiği zaman 90 saniye içinde sıkış sürülerinin bulunduğunu hatırlatan Başhekim Dr. Barış Çantaya, "Vatandaşlara kazaydı, yaralanmaydı, hastaydı bekleme süresinde 112 ambulansının gelmesi kendisine çok uzun süre gibi gelebiliyor. Aslında biz olay yerine ulaşmada Samsun’da 6.9 ortalama ile Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. 6.9 dakikada bütün vakalara ulaşıyoruz. çağrılar alınınca en yakın bölgedeki ambulansın yönlendiriyoruz" dedi.
112 ekiplerine zaman zaman şiddet uygulandığını hatırlatan Başhekim Çankaya, "Vatandaşlar sevdiklerine, yakınlarına yardıma koşan sağlık personeline zaman zaman saldırıyor. Ama biz bunun takipçisi oluyoruz. Bu konuda 3-4 yıl hapis cezası alan örnekler var. Bu tür olaylar almasa iyi. Şiddet olmamalı. Biz vatandaşa iyi davranıyoruz, onlar da bize iyi davransınlar" diye konuştu.
Araç sürücülerinin 112 ambulansına yol vermesini isteyen Dr. Barış Çankaya, "En büyük sıkıntımız trafikte yol vermeyen araçlar. Sürücülerden rica ediyoruz. Bu hasta veya ambulansa ihtiyaç duyan kişi sizin bir yakınınız da olabilir. Vatandaşlar 112 ambulansı aradığında telefonu kapatmasın. Sağlıklı bilgi versin. Ambulansın ulaşacağı adresi ve mevkinin adresini iyi tarif etsin. İlk yardımı da kendileri yapmasınlar. Mutlaka sağlık ekibini veya ilkyardım eğitimi almış birini beklesinler" şeklinde konuştu.