Arpaçay’da İçme Sularının Analizleri Yapılıyor

Arpaçay’da İçme Sularının Analizleri Yapılıyor

Kars’ın Arpaçay İlçesi’nde içme sularının analizleri yapılıyor.
Arpaçay Toplum Sağlığı Merkezi tarafından ilçe merkez ve köylerinde içme ve kullanma suyu kalitesinin takibine yönelik çalışmalar devam ediyor.
Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli uzman personeller tarafından belirli aralıklarla yapılan testlerde merkez ve köylerden alınan su numuneleri tam donanımlı labaratuvarlarda inceleniyor. Tahlil sonuçları doğrultusunda belediye ve köy muhtarlıklarına devamlı olarak klor verilerek, suların klorlama ölçüsü hakkında da eğitim ve bilgilendirmeler yapılıyor.
Arpaçay’da suların analizlernin yapılmasıyla ilgili açıklama yapan kaymakam Faruk Erdem, içme sularının analizleri yaptıklarını söyledi.
Kaymakam Erdem, “Düzenli peryodlarda gerçekleştirilen bu çalışmalarda alınan numuneler ve yapılan tahliller sonucu bugüne kadar insan sağlığını ciddi derecede etkileyecek herhangi bir bulguya rastlanmadı. Halk sağlığı konusu çok ciddi olduğu için gerekli tüm tedbirleri arkadaşlarımız alıyor. Ayrıca ihbar ya da istek olması durumunda da hem su kaynakları hem de depolar incelenerek gerekli tedbirler alınıyor. Ayrıca su, tükenebilen bir doğal kaynak olduğundan ve kurak giden mevsim nedeniyle vatandaşlarımız su tasarrufu konusunda daha hassas olmalı” dedi.