Aspendos’ta Notre Dame’ın Kamburu

Aspendos’ta Notre Dame’ın Kamburu

21. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali 3 Eylül’de Mersin Devlet Opera ve Balesi, müzikleri Cesare Pugni ve Bujor Hoinic’e ait olan “Notre Dame’ın Kamburu” balesi ile devam edecek.
Fransa’da krallık döneminin karanlık günlerinden kesitler sunan, Victor Hugo’nun bir dünya klasiği olan “Notre Dame de Paris” adlı romanından yola çıkılarak Volkan Ersoy ve Armağan Davran tarafından sahneye konulan eser, insanların yaşamında kaderin yerini sorgularken, yoksulluğun insanlığı köreltmediğine dair öyküsüyle birçok karakter ve örnek içeriyor.
DEKOR VE MAKYAJI İLE DİKKAT ÇEKEN ESER
Üç boyutlu dekoru ve plastik makyajı ile dikkat çeken eserin orkesta şefliğini Vladimir Lungu üstlenirken, dekor tasarımı Adnan Öngün, kostüm tasarımı Çimen Somuncuoğlu ve ışık tasarımı Fuat Gök’ün imzalarını taşıyor.
Sanatseverlerin dönemsel bir konuyu dansın ve müziğin güçlü birlikteliği ile izleme fırsatı yakalayacağı eserde “Quasimodo”yu Mahmut Akyol, “Esmeralda”yı Özlem Şenormanlılar, “Şair Gringoire”yi Burak Serkan Cebeci, “Yüzbaşı Phobeus”u Irakli Bakhtadze, “Fleur de Lyns”i Büşra Ay, “Clopin”i Serbülent Biçer ve “Rahip Frollo”yu Murat Koman canlandıracak.