Ateşkesin son gününde çatışmalar

Ateşkesin son gününde çatışmalar

Yemen'in güneyindeki Taiz kentinde Husilerin sivil yerleşim bölgelerine havan saldırısı düzenlediği iddia edildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre Husiler, Taiz kentindeki Er-Ravza, Usayfira ve Ed-Dabua mahallelerine havan saldırısı düzenledi. Mermilerin isabet ettiği bazı binalarda yangın çıktı. Saldırılarda ölen ya da yaralanan olup olmadığına dair bilgi alınamadı.

Öte yandan ülkenin güneyinde onlarca aşiret mensubunun, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlıları ile Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih'e bağlı güçler arasında şiddetli çatışmalara sahne olan Ebyen kentine gelerek, burada Hadi yanlısı Halk Direnişi güçlerine katıldığı belirtildi.

Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı başlatmıştı. Yemen'de Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış veYemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı bildirilmişti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr'in Yemen'de 12 Mayıs'tan itibaren geçerli olmak üzere 5 günlük ateşkes ilan edildiğini açıklamasının ardından kısa süre sonra da Ed-Dali, Taiz ve El-Cevf illerinde ateşkesin ihlal edildiği açıklanmıştı.