Atso Başkanı Budak’tan 30 Ağustos Mesajı

Atso Başkanı Budak’tan 30 Ağustos Mesajı

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92’inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92’inci yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Dünya coğrafyasının en hassas bölgelerinin birinde yaşayan milletimiz bugün de, Atatürk ve silah arkadaşlarına layık olma sorumluluğu içinde aynı kararlılık ve güvene sahiptir. Milletimizin, vatanına sahip çıkmaktaki kararlılığı ve medeniyet yarışındaki azmi hiçbir zaman kaybolmayacaktır. Milletimiz sonsuza dek gurur dolu geçmişinde olduğu gibi ilelebet bağımsız ve bir arada yaşayacaktır. 30 Ağustos Zafer Bayramı milletimizin kurtuluş destanını zaferle taçlandırıldığı tarihtir. Atatürk ve silah arkadaşlarının bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi, Türk Milleti’nin külleri içinden yeniden doğmasının destanıdır. Türk Milleti’nin bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini ve birlik beraberlikle her şeyin başarılacağını gösterme açısından en güzel örnektir. Bu bakımdan Kurtuluş Savaşı sadece bir savaş değil, dünyaya verilen bir mesajdır. Ulu Önder Atatürk, Büyük Zafer’in ikinci yıldönümünde Dumlupınar’da yaptığı konuşmada 30 Ağustos’un önemini ve anlamını şu sözlerle ifade etmiştir" sözlerine yer verdi.
30 Ağustos zaferinin,Türk Tarihi’nin en önemli dönüm noktası ve ulusal tarihin çok büyük, parlak zaferlerle dolu olduğunu vurgulayan Budak şu ifadelere yer verdi:
”Ama Türk Ulusu’nun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum. Besbelli ki yeni Türk Devleti’nin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı. Bu alanda akan Türk kanları, bu göklerde uçuşan şehit ruhları, devletimizin, cumhuriyetimizin ölümsüz koruyucularıdır. Atatürk’ün de vurguladığı gibi bu zafer, milletimizin bağımsızlığa olan aşkının ve hiçbir zaman boyunduruk altında yaşamaya tahammül edemeyeceğinin açık göstergesidir. Modern Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı bu zaferi bize armağan edenlere çok şey borçluyuz. Kuşkusuz dünya coğrafyasının en hassas bölgelerinin birinde yaşayan Türk Milleti bugün de, Atatürk ve silah arkadaşlarına layık olma sorumluluğu içinde aynı kararlılık ve güvene sahiptir. Şehitlerimizin kanlarıyla ve büyük fedakârlıklarla kurulan, bugün tüm dünyanın saygınlığını kazanmış olan modern Türkiye Cumhuriyeti, bütün vatandaşlarıyla bir ve beraberdir. Milletimizin, vatanına sahip çıkmaktaki kararlılığı ve medeniyet yarışındaki azmi hiçbir zaman kaybolmayacaktır. Asla zalimlere, işgalcilere boyun eğmeyecek, gurur dolu geçmişinde olduğu gibi ilelebet bağımsız ve bir arada yaşayacaktır.Bu duygu ve düşüncelerle, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına, canlarını bu vatan için hiçe saymış şehitlerimize ve gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.”