Av Koruma Memurlarına Temel Silah Eğitimi Verildi

Av Koruma Memurlarına Temel Silah Eğitimi Verildi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Bilecik Şube Müdürlüğü’nün av koruma memurlarının kullanacağı silahlar konusunda bilgi sahibi olması amacıyla Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde (POMEM) temel silah eğitimi verildi.
Emniyet Müdürlüğünden eğitici olarak görevlendirilen personel tarafından eğitimin akabinde resmi silah ve tabanca kullanımı konusunda uygulama yapılarak eğitim aktarıldı. Silahların kullanımı, bakımı, emniyeti, güvenlik önlemleri konularında eğitim alarak silahların teslim edilmesi sonucu 6 av koruma memuru eğitimini tamamladı. İlk gün teorik konular ile silahın sökümü ve bakımı hakkında bilgi aktarıldı. İkinci gün ise atış poligonuna gidilerek tüm personele atış talimi yaptırıldı.
Bölge Müdürü Yahya Güngör, konu ile ilgili yaptığı açıklama da, Polis Meslek Eğitim Merkezinde düzenlenen eğitimin 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununun 20’nci maddesi gereği gerçekleştiğini belirtti. Güngör, "Av koruma memurları ve saha bekçilerinden bakanlıkça lüzum görülecek olanlara, Bakanlar Kurulunca belirlenen silahlar demirbaş olarak verilir. Av koruma memurları ve saha bekçileri bu Kanunla kendilerine verilen görevlerini ifa sırasında silahlarını 6831 sayılı Kanunun 78’inci maddesinde belirtilen hallerde kullanabilirler. Demirbaş silahların tesliminden önce düzenlenen teorik ve uygulamalı eğitimle av koruma memurlarının bilgilendirilmeleri sağlanmıştır. Verilen eğitim sayesinde orman koruma faaliyetlerindeki caydırıcı etkisinin yanı sıra doğada karşılaşılan yaban hayvanı saldırılarına karşı da etkili olacak" dedi.