'Baba beni yakmayın'

'Baba beni yakmayın'

Başak Mahallesi'nde üç çocuk annesi Senem B. (31) ile akrabası, bir  çocuk annesi Zeliha S'nin (20) arazide öldürülmüş halde bulunmasıyla ilgili  soruşturma kapsamında gözaltına alınan Doğan B. (19), babası Davut B. (40),  dedesi Hikmet B. (65), kardeşi O.B. (17), amcaları Yahya B. (37) ve Savaş B'nin  (30) emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Yengesi Senem B'yi av tüfeğiyle, arkadaşı Zeliha S'yi ise sert cisimle  döverek öldürdüğü öne sürülen Doğan B'nin ifadesinde, dedesi, babası ve üç  amcasıyla iki otomobille yengesi ve arkadaşının kiraladığı Cumhuriyet  Mahallesi'ndeki evlerine gittiklerini, onları silahla tehdit ederek zorla araca  bindirip Başak Mahallesi'ndeki araziye götürdüklerini söylediği belirtildi.

Doğan B'nin, önce cinayetleri dedesinin "Namusumuzu temizle." diyerek  azmettirmesiyle kendisinin işlediğini, daha sonra ifadesini değiştirerek  dedesinin işlediğini iddia ettiği öğrenildi.

Baba Davut B. ise olayı oğlunun gerçekleştirdiğini ileri sürdü.

Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolü için Adana Adli Tıp  Birimi'ne getirilen zanlılardan Doğan B'nin, sağlık kontrolünden geçirildikleri  sırada babası Davut B'ye, "Baba, beni yakmayın." şeklinde seslendiği duyuldu.

Şüpheliler, daha sonra adliyeye sevk edildi.

Merkez Yüreğir ilçesinde 10 Nisan'da Doğan B. (19), cezaevinde bulunan  amcası A.B'nin eşi Senem B. ile arkadaşı Zeliha S'yi öldürdüğünü belirterek  polise teslim olmuştu. Soruşturma kapsamında zanlının kardeşi O.B, babası Davut  B, dedesi Hikmet B ile amcaları Yahya B. ve Savaş B. gözaltına alınmıştı.

Ön otopsi raporunda, Senem B'nin ateşli silahla, Zeliha S'nin ise  beyin kanamasına bağlı olarak öldüğü belirlenmişti.