Badem Ağacı Ocak Ayında Çiçek Açtı

Badem Ağacı Ocak Ayında Çiçek Açtı

Gaziantep’in Araban ilçesinde Ocak ayında çiçek açan badem ağacı görenleri şaşırttı.
Araban ilçesi ile ilçeye bağlı Akbudak kırsal mahallesi arasındaki grup yolu kenarındaki badem ağacının Ocak ayında çiçek açtığını gören vatandaşlar, şaşkınlıklarını gizleyemedi.
Ocak ayında ülke genelinde dondurucu soğuklar, kar, buz ve don olayları yaşanmasına rağmen badem ağaçlarının çiçek açtığını görüne vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Olayı gören ve çok şaşırdığını ifade eden Arabanlı vatandaşlardan Şıh Mehmet Balyemez ile Mustafa Doğan, "Araban Ovası’nda çiçek açan badem ağacı bizi şaşırttı. Hayretler içerisinde kaldık. Kara kışın ortasında, yol kenarındaki bir badem ağacının üzerinde çiçekleri görünce araçtan inip hayretler içerisinde badem ağacındaki çiçeklere baktık. Araban ilçesinde kış ortasında bahar mevsimini yaşadığımızı hissettik" dedi.
Araban Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür Vekili Zeynel Güneş ise, Ocak ayında çiçek açan badem ağacıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Normalde, Ocak ayında badem ağaçlarının çiçek açma mevsimi değildir ama ağacın bulunduğu yer rüzgar almıyorsa, güneşi de bol almışsa Şubat ayının ortalarına doğru çiçek açması normaldir. Ama normalde, Ocak ayında, özellikle geceleri donların yaşandığı bir ay olduğu için badem ağacının normalde Ocak ayında çiçek açmaması gerekir" diye konuştu.