Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk:

Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk:

İHH Kayseri Yardım Derneği Bayanlar Birimi Doğu Türkistan’da yapılan zulümleri protesto etmek için resim sergisi açtı.
İHH Kayseri Şubesi Bayanlar birimi Doğu Türkistan’da yapılan asimilasyon ve katliamlara karşı Kayseri Meydanında resim sergisi açarak Cin’i protesto etti.
Resim sergisinde konuşma yapan Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk “ Burada Doğu Türkistan’da yaşanan zulmü anlatmak için İHH Kayseri Yardım Derneği’nin Bayanlar Birimi olarak çadır açtık. Bizde Bağımsız Doğu Türkistanlılar olarak bu etkinliğe destek veriyoruz. Doğu Türkistan bildiğiniz gibi 45 milyona yakın Müslüman Türklerin yaşadığı bir ülkedir. Ve orada 1949 yılından beri Çin zulmü artarak devam etmektedir. En son Yayköy ilçesinde meydana gelen katliamda 3 köy haritadan silinmiş, binlerce insan mağdur olmuş ve yüzlerce Doğu Türkistanlı genç şehit edilmiştir. Bu insanlar sadece Müslüman ve Türk olduğu için katledilmektedir. Çinliler tarihten gelen Türklere ve Müslümanlara karşı düşmanlıklarını Doğu Türkistan’ı işgal ederek göstermektedir. Orada nükleer denemelerin yanı sıra, camileri ahırlara çevirmek, Kur’an-ı Kerim okunmasını yasaklamak, gençlerin oruç tutmasını yasaklamak gibi birçok yasak ve zulümlere imza atmaktadırlar” dedi.
Uygurtürk “ Çin şuan o kadar büyük bir ülke ve kapitalist sistemle yönetildiği için dünyanın bu katliamlardan haberi dahi olmuyor. En son başörtülü bayanların otobüslere binmesi yasaklandı, başka semtlere giden Müslümanlar o semtin camisinde namaz kılması yasaklandı, evlerde Kur’an-ı Kerim’in bulundurulması yasaklandı, öğrenci ve memurların oruç tutmaları yasaklandı. Doğu Türkistan’da bu kadar zulüm yaşanırken dünya kamuoyunun buna sessiz kalması bizleri çileden çıkartmaktadır ve derinden yaralamaktadır. Bizim isteğimiz şudur, Türkiye Cumhuriyeti başta olmak üzere Birleşmiş Milletler ve dünya üzerindeki İnsan Hakları Kuruluşları bir an önce Doğu Türkistan’a sahip çıkarak oradaki zulme dur demeleridir” diye konuştu.
“ Bizler ve İHH gibi gönüllü insanların çabalarıyla oradaki zulmü bir nebze de olsa halkımıza anlatmaktır. İnşallah bundan sonrada mücadelemiz sürecektir. Bu mücadele Doğu Türkistan’da gök bayrağımız bağımsızca dalgalanana kadar devam edecektir. Kayseri’de yaşayan Doğu Türkistanlılar olarak, Türkiye’nin birçok bölgesinde yaşayan Doğu Türkistanlılar olarak, Çin’i yaptığı katliamlardan dolayı lanetliyoruz. Doğu Türkistan’daki 45 milyona yakın Müslüman Türk, hiçbir zaman Çin boyunduruğuna girmeyecektir. Oradaki Çin esaretini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz ve biz orada özgürce dinimizi yaşamak istiyoruz. Tek amacımız budur. Doğu Türkistan’ın bağımsızlığı için elimizden gelen çalışmayı yapacağız” diye konuşan Uygurtürk “ Demokratik şartlardaki platformlarda eylemlerimizi gerçekleştireceğiz. Doğu Türkistan’ın neresi olduğunu bilmeyen ve oradaki zulmü tam olarak anlamayan vatandaşlarımıza da bu tür sergiler ile gösteriler ile basın açıklamaları ile Doğu Türkistan’ı anlatmaya devam edeceğiz. Ben buradan tekrar İHH Gençlik Bayanlar Birimine teşekkür ediyorum ve kendilerinden Allah razı olsun diyorum. Bizde Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği olarak bu tür çalışmaların her zaman destekçisi olacağız. Doğu Türkistan için nerede bir ses varsa biz orada olacağız. Bu sadece Doğu Türkistan için sınırlı değil, bugün Irak’ta Türkmenlere yapılan katliam, İsrail zulmündeki Filistinli kardeşlerimiz, Myanmar’da Arakan’da ki kardeşlerimiz, bunların hepsi bizim vicdanımızı derinden yaralamaktadır. Ama istediğimiz şey şu ki insanların gözlerini birazda olsa Doğu Türkistan’a çevirebilmek. Ülkelerin oradaki zulmü engellemek için bir çaba içerisine girmesini istiyoruz. İnşallah Doğu Türkistan bağımsız olacak. Bizlerde bunun için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.