Bakan Karaismailoğlu: "2053 hedefleri doğrultusunda çalışacağız"

Bakan Karaismailoğlu: "2053 hedefleri doğrultusunda çalışacağız"

AKP Mersin İl Başkanlığına ziyarette bulunan Karaismailoğlu, İl Başkanı Cesim Ercik ve parti yöneticileriyle bir araya geldi. Karaismailoğlu, partililere hitap ettiği konuşmasında, dünyanın krizlerle boğuştuğu dönemde Türkiye'nin yatırımlarını arttırarak sürdürdüğünü dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki iktidarın 100 yılda yapılacak işleri 20 yıla sığdırdığını belirten Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

"Güçlü bir iktidar nasıl oluyor? Önce güçlü bir lider, ekip olması lazım. Vatanını, milletini seven, idealleri olan bir ekip olması lazım. Biz '20 yılda 100 yıllık işi yaptık' derken hakikaten bunları somut adımlarla yaptığımız işleri de söylüyoruz. Bundan 20 yıl öncesine gittiğimizde bütün altyapısı bakımından son derece yetersiz bir Türkiye vardı. Tam 6 bin kilometre bölünmüş yol ve son derece yetersiz ve kalitesiz yollar... Tam 29 bin kilometre bölünmüş yol üzerinde şu anda Türkiye seyahat ediyor. Yani tam neredeyse 5 katı demek. Tabii bu bölünmüş yolların kaliteli, güvenli, konforlu yollar sayesinde yatırımcı geliyor, yatırımını yapıyor, istihdam, üretim, ticaret, turizm artıyor. Bizim ihracat rakamlarımızın 250 milyar dolarlara çıkmasının en büyük dinamolarından bir tanesi bu gelişmiş olan altyapılardır. Artık Türkiye'nin her bölgesi, kuzey, güneyi, doğusu batısı fark etmeden hangi bölgeye, hangi proje, hangi altyapı ihtiyacı lazımsa hükümetlerimiz buralara bütçelerini ayırıyor, yatırım programlarına alıyor ve yatırımlarımızı bir bir bitiriyoruz."

Karaismailoğlu, son 20 yılda dünya ölçeğindeki bu büyüme rakamlarının yakalanmasının ve ihracat rekorları kırılmasının güçlü bir altyapıyla olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Yaptığımız bu yollar, yatırımlar sayesinde her yıl sadece akaryakıttan tam 1 milyar litre tasarruf sağlıyoruz. Zamandan tam 7 milyar saat tasarruf sağlıyoruz. Bununla birlikte bunun yanında bunun üretime, istihdama, turizme, tarıma etkisi de oldukça fazla. Yani bizim bu yaptığımız yatırımlar sayesinde yılda tam 55 milyar liralık tasarruf sağlıyoruz. Hani bunların hepsi bir kenarda dursun ama bunların en önemlisi bu bölünmüş yollar sayesinde trafik kazalarındaki azalma. Yaptığımız bu kaliteli, güvenli yollar sayesinde trafik kazalarına tam yüzde 82 azalma sağlandı. Bunun karşılığı tam 13 bin 100 vatandaşımızın her yıl canını kurtarıyoruz bu yaptığımız yatırımlar sayesinde. Sonuçta bir canın tabii ki sınırsız bir bedeli vardır. O yüzden hakikaten yaptığımız işlerin arkasındayız. Bu kadar dünya ölçeğindeki büyük işleri kendi mühendislik çözümlerimizle, mühendislik ihtiyaçlarımızı kendimiz görerek yerli yüklenicilerimizle çok büyük işler yaptık, yapmaya da devam edeceğiz."

"2053 hedefleri doğrultusunda çalışacağız"

Karaismailoğlu, son 20 yılda Türkiye'nin büyük bir tecrübe ve bilgi birikimi kazandığını ifade etti. Bu bilgi birikimini de yurt dışına ihraç ederken ayrı bir sektör de oluşturduklarına dikkati çeken Karaismailoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde bütün dünyanın gıpta ile baktığı projeleri yapacağız ve Türkiye de bütün dünyada sözünü dinleten bir Türkiye olarak devam edecektir." diye konuştu.

Karaismailoğlu, bugüne kadar yaptıkları bütün işlerle gurur duyduklarını ama yetinmediklerini, daha iyisini yapabilmek için çalışmaya devam edeceklerini anlattı.

2053 hedeflerine odaklandıklarına dikkati çeken Karaismailoğlu, "Yıllar önce 2023 hedeflerimiz vardı, hamdolsun bu hedeflerimizin tamamını gerçekleştirdik. Bundan sonra 2053 hedeflerini aldık karşımıza. 2053 hedefleri doğrultusunda da çalışmaya devam edeceğiz." dedi.