Balkanlarla İşbirliği Artacak

Balkanlarla İşbirliği Artacak

Denizli Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (DENGÖÇDER) Başkan Yardımcısı ve Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sert, Balkan ülkelerindeki sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği alanlarının arttırılmasına ve bu kuruluşların desteklenmesine yönelik çalışma yapacaklarını söyledi.
Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Toplanısı İstanbul Kartal Büyükada’da yapıldı. Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkan Zürfettin Hacıoğlu başkanlığındaki toplantıya yönetim kurulu üyeleri Hüseyin Kocaman, Mükremin Duygun, Zihni Çalışkan, Yüksel Özkan, Şaban Koludra, İzzet Altuntaş, Besim Boncuk, Sabri Mutlu, Naci Kıral, Olcay Özgön, Necat Yılmaz. Süleyman Pehlivanoğlu, Vahap Savaşan, Tevfik Keskin, Recep Deniz, Denizli Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (DENGÖÇDER) Başkan Yardımcısı Ali Sert, Mümin Şentürk, Rıfat Yağcı, Burhanettin Çalışkan, Selçuk Kurtsatar, Atalay Özer ve İbrahim Dönertaş katıldı.
İstanbul Kartal Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda önemli kararlar alındığını belirten Denizli Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (DENGÖÇDER) Başkan Yardımcısı Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sert, “Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonumuzun çalışma sahası Yunanistan, Makedonya, Bosna, Kosova, Arnavutluk, Karadağ, Sırbistan, Moldova, Romanya, Macaristan ve Bulgaristan ülkelerinde yaşayan Türk ve Müslümanlardır. Bu ülkelerde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarıyla irtibata geçilerek, iş birliği alanlarının arttırılmasına ve bu kuruluşların desteklenmesine bu konularla alakalı olarak Başkanlık Divanı ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı sorumlu kılınmıştır’’ dedi.
Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyon Yönetim Kurulu, bir sonraki toplantısının 18-19 Ekim 2014 tarihlerinde Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonunun ev sahipliğinde Adana’da yapılmasını kararlaştırdı. Yönetim kurulu toplantısının ardından İstanbul ve çevre illerdeki Balkan ve Rumeli kökenli dernek yöneticileri ile birlikte değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantı sonrası ortak dilek ve temenniler, olarak çalışmaların bütünleştirilmesi, var olan tecrübelerin paylaşılması için daha sık bir araya gelinmesi kararı alındığı açıklandı.