Bartın’a Boksta Madalya Yağdı

Bartın’a Boksta Madalya Yağdı

Türkiye Boks Federasyonu tarafından Şanlıurfa’da düzenlenen Bayanlar Boks Şampiyonası’ndan Bartınlı sporcular 5 madalya kazandı.
Türkiye Boks Federasyonu’nun düzenlediği, Türkiye Yıldız Genç ve Büyük Bayanlar Şampiyonası Şanlıurfa GAP Spor Salonu’nda yapıldı. Şampiyonaya 42 ilden toplam 381 bayan sporcu katıldı. Türkiye’nin en iyi bayan boksörlerinin belirlendiği organizasyon yıldızlarda 13, gençler ve büyüklerde ise 10 siklet üzerinden düzenlendi. Maçlarda toplam 36 hakem görev yaptı. Yapılan yıldızlar finalinin ardından gençler ve büyüklerde de final maçları oynandı. Mücadelenin ve Fair-Play’in ön planda olduğu karşılaşmalara Şanlıurfa halkı da yoğun ilgi gösterdi.
BARTIN’A 5 MADALYA İLE DÖNDÜLER
Bartınlı Milli Boks Antrenörü Muhammet Ali Kolu ile birlikte şampiyonaya katılan Bartınlı sporculardan, yıldız bayanlarda Ayşegül Erbaş 70 kiloda gümüş madalya, 63 kiloda Seher Yağcı ve 66 kiloda Nazlı Özkan bronz madalya kazandılar. Genç bayanlar kategorisinde 69 kiloda Buket Başoğlu Türkiye üçüncüsü olup bronz madalya alırken, büyük bayanlarda ise artı 81 kiloda Şennur Demir bronz madalya kazandı.