Başbakan, Yalova İçin Liste Hazırlama Görevini Öztabak’a Verdi

Başbakan, Yalova İçin Liste Hazırlama Görevini Öztabak’a Verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yalova’da il başkanlığı için liste hazırlama görevini mevcut il başkanı Yusuf Ziya Öztabak’a verdi. Öztabak, "Bütün illerde tek liste ile kongreye gidilirken biz Yalova’yı hırpalayacaksak çok kötü olur üzülürüz" dedi.
Ak Parti Genel Merkezi, Yalova İl Başkanlığı adaylığı için tercihini Yusuf Ziya Öztabak’tan yana kullandı. Öztabak’ı makamına davet eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, liste hazırlama görevini Öztabak’a verdi. Başbakanla görüşmesi neticesinde bir açıklama yapan Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, "Başbakanımızın daveti üzerine makamında kendisiyle görüştüm. Başbakanımız Yalova’da il başkanı olarak benimle yola devam etmek istediklerini söyledi. Önümüzdeki genel seçimlerde başarılı olacak bir yönetimi kurmak için liste yapmamı istedi. Biz de talimatı aldık. Geniş bir istişare neticesinde Yalova’da partimizi temsil edecek en iyi oluşumu listeleştireceğiz" dedi.
AK Parti’nin bütün illerde tek adayla kongreye gittiğinin altını çizen Öztabak, "Aday adaylıklarını açıklayan diğer 4 arkadaşımız da partisini seven değerli arkadaşlardır. Ben bir aydır bir şeyi ifade ediyorum. Bizim genel merkezimizin bir kararı vardır. Bütün illerde kongrelere tek liste ile gidiliyor. Bütün illerde tek liste ile kongreye gidilirken biz Yalova’yı hırpalarsak çok kötü olur, üzülürüz. Ben eğer benim haricimde karar verilirse asla liste çıkartmayacağımı defalarca ifade ettim. Diğer arkadaşlarım da şimdi böyle düşüneceklerdir. Ben farklı düşüneceklerini sanmıyorum. Onlar bu görevin kime verileceğini bilmeden adaylıklarını açıkladılar. Onlarla görüşecek ve mutabakata varacağız. Ben birlik içerisinde tek bir liste hazırlanacağına inanıyorum. Bugün bu görev bana verildi, ben de en iyi şekilde bu görevi yerine getireceğim" şeklinde konuştu.