Başkan Yazgı, Mahalle Muhtarlarıyla Buluştu

Başkan Yazgı, Mahalle Muhtarlarıyla Buluştu

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, 48 mahallenin muhtarıyla bir araya gelerek 9 ay gibi kısa sürede mahallelere ve Aksaray’a yaptığı hizmetleri sinevizyon eşliğinde anlattı.
Somuncu Baba Sofrası’nda düzenlenen toplantıya, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Başkan Yardımcıları Yılmaz İlhan, Serdar Baydar, Mustafa Karahancı, Güven Kemerkaya, Nuri Danışman, belediye birim müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.
Başkan Yazgı, muhtarlarla yaptığı istişare toplantısında tüm mahalle muhtarlarıyla her zaman birlik içinde olacaklarını ve Aksaray’a en güzel hizmetleri yapacaklarını ifade ederek, “25 Mahallede kurduğumuz mahalle meclisleri ve iftar sofralarında 20 Bin’e yakın vatandaşımızla bir araya geldik, sorunlara anında çözümler ürettik. Çünkü, halkın yönetime dahil olduğu, ortak aklın gücüne inanan yeni bir anlayışın neferi olmaya niyetlendik. Çünkü halkımızla el ele çıktığımız yolda, gönül birliği, güç birliği içinde olmaya söz verdik. Halkımızı ve devlet büyüklerimizi ağırlarken Aksaray’a yakışan bir atmosfer sunmak amacıyla merkezi hizmet binamızı revizyondan geçirdik, yeni kurumsal kimliğimize uygun düzenlemelerin yanı sıra Belediye Meclis Salonumuzu da modern hizmet koşullarına uygun hale getirdik. Şehrin yaşam kaynağı su için gerekli tüm bürokratik girişimleri tamamladık, 6 noktada elde ettiğimiz su kaynakları ile içme suyu projesinde geleceğe dönük dev bir adım attık. Şimdi ise bu yeni su kaynaklarını depolayıp sisteme dahil etmek ve arıtma tesisini kurmak için harekete geçtik. Yeni oluşturulan içme suyu projesine göre şehrin tüm eski su hatlarının yenilenmesi kapsamında TOKİ Bölgesi’nin 13 Bin metrelik ishale hattını, çelik ve polietilen borularla yeniledik. Ayrıca çok kısa bir süre içerisinde 9 bin 302 metrelik kanalizasyon ve 3 bin 128 metrelik yağmur suyu şebekesi yaparak, şehrin altyapı ağını güçlendirdik. Bu anlamda Aksaray’da ilk defa uygulanan Palplanj ve iksa çözüm sistemi ile gevşek yapılı zeminlerde yaşanabilecek çökmeleri engelleyen yeni bir çözüm ürettik ve kanalizasyon sistemimizi de modernize ettik. Yıllarca hizmet ulaşmamış her nokta, her sokak için ihtiyaç arz eden her konuda gerekeni yapmaya, Aksaray’ımızın en uzak bölgelerini dahi kenar mahalle niteliğinden çıkarmaya azmettik. Bu nedenle ’Asfaltsız Mahalle Kalmayacak’ dedik. 7,5 ay gibi çok kısa bir sürede, 25 mahallemize 150 Bin ton asfalt dökerek yaklaşık 90 kilometrelik yenilenmiş yol ağını dizayn ettik" dedi.