BİLECİK BELEDİYESİ’NİN ATIK SU TESİSİ HİZMETE GİRİYOR

BİLECİK BELEDİYESİ’NİN ATIK SU TESİSİ HİZMETE GİRİYOR

Bilecik Belediyesi tarafından hayata geçirilen Atık Su Arıtma Tesisi’nin inşaat çalışmalarının yüzde 99’luk kesiminin tamamlandığı ve kısa bir süre sonra faaliyete geçeceği bildirildi.
Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ay, çalışmaları yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı. Atık Su Arıtma Tesisi İlgili Sorumlusu Ahmet Coşkun, Başkan Yardımcısı Ay’a verdiği bilgide, çalışmaların sonuna geldiklerini ve kısa bir süre sonra tesisin hizmete gireceğini belirterek, ’’Tesislerimizin inşaatının yüzde 99’u tamamlandı. Gerekli tüm bağlantılar da yapıldı, düzenekler hazır. Şu an test aşamasına geldi. Bunun için sızdırmazlık testimizi de yaptık. İlerleyen günlerde suyu alıp testlerimizi sürdüreceğiz. Çalışmalarımız kapsamında gerçekleştirdiğimiz çevre düzenlemeleri de tamamlandı. Sızdırmazlık testlerimizi de bitirdiğimizde tesisimiz kullanıma hazır hale gelecek. Bütün testlerin bir ay kadar süre zarfında tamamlanmasını planlıyoruz. Daha sonra tesislerimizde ayrıştırıp, temiz hale getirdiğimiz su en son aşamada klorlanıp karasuya bırakılacak. Yani temizlenen su Çevre Bakanlığı’nın onayladığı PH ve bakteri değerlerine uygun şekliyle doğaya bırakılacak’’ dedi.
ÇEVRECİ BELEDİYE ANLAMINDA BİR ÇOK PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİK
Başkan Yardımcısı Abdullah Ay ise yaptığı açıklamada, çevreci belediyecilik anlamında birçok güzel projeyi hayata geçiren bir belediye olarak çevreci belediyecilik adına dev bir projeyle bunu taçlandırdıklarını belirtti. Çevreye yaptığı katkıları itibariyle güzel bir çalışmanın hizmete girmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Ay, ’’Belediye Başkanımız Selim Yağcı, hizmet anlayışında çevreye büyük bir önem veriyor. Şehrimiz için çok önceden düşündüğü ve doğayı koruyacak bir çalışmayı tamamlamak üzereyiz. İller Bankası destekleri ile Bilecik Belediyesi sorumluluğunda tamamlanan Atık Su Arıtma Tesisimiz, 80 bin kişilik bir nüfusun kanalizasyon ve kirli suyunu temizleyecek bir kapasiteye sahip. Projemiz tamamlandığında mücavir alandaki kirli sular, buradan temizlenerek, doğaya temiz haliyle bırakılacak. Ayrıca bu temizlenen su, tarım alanında da kullanılabilecek bir temizlikte olacak’’ dedi.
KARASU DERESİNDE ISLAH ÇALIŞMALARI YAPILDI
Atık Su Arıtma Tesisi Sorumlusu Ahmet Coşkun, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ay’a tesisin çalışma şekli ve göreceği işlevleri gezerek, detaylı bir şekilde anlattı. Çoşkun, "Karasu Mevki’inde bulunan Karasu Dere ıslah çalışmaları yapıldı. Çalışmalar kapsamında yoğun yağışlar nedeniyle dere kenarı ve ağzında biriken atıklar temizlenerek, suyun akışı sağlandı" dedi.
Islahı devam eden çalışmalar kapsamında, yüklenici firma tarafından gerçekleştirilen çalışmaları da yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ay, "Bilecik Belediyesi olarak, çalışmaları takip ettiklerini ve yoğun yağışlar nedeniyle debisi yükselen karasu deresi ıslah çalışmalarını koordineli bir şekilde sürdürüyoruz" diye belirtti.