Bilecik’te 35 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı

Bilecik’te 35 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı

Bilecik’te okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve orta dereceli okullarda okuyan yaklaşık 35 bin öğrenci için yarıyıl tatili başladı.
Bilecik’te okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve orta dereceli okullarda okuyan yaklaşık 35 bin öğrenci ve 2 bin 250 öğretmen bugün karne alarak 2 hafta sürecek yarıyıl tatiline girdiler. 2014- 2015 Eğitim - Öğretim yarı yılı karne dağıtım töreni, Bilecik Vali yardımcısı Mustafa Güney eşliğinde merkez Atatürk İlkokulu’nda yapıldı. Yapılan karne törenine Bilecik Vali yardımcısı Mustafa Güney, Bilecik Belediye Başkan yardımcısı Kadri Şentürk, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, kurum müdürleri, okul müdürleri katıldı.
Karne törenine katılan protokol üyelerini kapıda öğrenciler karşılayarak çiçek verdiler. Vali yardımcısı ve beraberindekiler 1’inci sınıfları gezerek buradaki öğrencilerin karnelerini verdiler. Karne töreni sonrası, karne alan çocukların tatil dönemine girdikleri için çok mutlu olduklarını belirten Vali Yardımcısı Mustafa Güney, “Sağ salim tamamladık ve ilk yarıyı bitirdik. Artık önümüzdeki maçlara bakacağız. Bir sıkıntımız yok. Eğitim öğretimi güzel bir şekilde geçirdik. İnşallah verimli hayırlı olur çocuklarımız için. Yaklaşık 144 okulumuzda yaklaşık yine 35 bin öğrencimiz var. Yaklaşık yine 2 bin 250’ye yakın öğretmenlerimize hizmetler verildi. Dediğim gibi okullaşmanın okul öncesi Türkiye’de bir eksiklik var. Biz onu arttırmanın gayreti içindeyiz. O da tamamlanırsa Avrupa standartlarında inşallah gelişmiş ülkelerin standartlarında eğitim ve öğretim hizmeti vermiş olacağız. Tabi sadece fili olarak fiziki olarak bunları vermek yetmiyor. Çocukların sadece eğitim ve öğretimi yetmiyor. Çocukların sosyal kültürel faaliyetlere katılması gerekiyor” dedi.
BİLECİK TÜRKİYE ORANININ ÜZERİNDE
Bilecik’in, 144 okul, 35 bin öğrenci ve 2 bin 250’e yakın öğretmen oranı ile Türkiye oranlarının üzerinde olduğunu belirten Vali Yardımcısı Güney, “Biz çocuklarımızın mutlaka sadece eğitim öğretimde değil her türlü sosyal ve kültürel faaliyetlerin içinde olmasını istiyoruz devlet olarak. Biz şuna inanıyoruz, her çocuğun mutlaka bir kabiliyeti var. Allah her çocuğa ayrı bir kabiliyet vermiş. Önemli olan onu ortaya çıkarabilmek. Hepsinin belki matematiği iyi olmayabilir. Hepsinin Fen’i iyi olmayabilir. Ama birinin matematiği birinin edebiyatı iyidir. Önemli olan kabiliyetlerinin değerlendirilmesi. Potansiyelinin ortaya çıkarılabilmesi. Devlet olarak bizim görevimizde bu, amacımızda bu. Amacımız Milli Eğitim olarak annesine babasına hayırlı, devletine milletine bağlı ve en önemlisi kendi ayakları üzerinde durabilecek nesiller yetiştirmek. Çünkü bizim istikbalimiz buna bağlı. Çocuklara bağlı. Ben bu karne döneminin, verdiğimiz karnelerin ülkemize başta çocuklarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Emeği geçen eğitimcilerimize, müdürümüze, öğretmenlerimize hatta hizmet eden şoförümüzden hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından merkez Atatürk İlkokul yöneticileri karne törenine katılan protokole çeşitli ikramlarda bulundular.