BOZÜYÜK BELEDİYESİ ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

BOZÜYÜK BELEDİYESİ ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Bozüyük Belediye Meclisi şubat ayı toplantısı Belediye Başkanı Fatih Bakıcı başkanlığında gerçekleştirilirdi. 5 gündem maddesi ile yapılan toplantının başlamasıyla Meclis gündemine ek önerge veren CHP ve MHP belediye Meclis üyeleri, önergelerinin kabul edilmemesi sonrasında toplantıyı terk ettiler.
Devamında CHP ve MHP gruplarınca başkanlık makamına gündem maddelerine ilave olarak ek önergeler verildi. Başkan Bakıcı, önergelerin Meclis gündemine alınıp alınmaması konusunda oylama yaptırdı. Yapılan oylamada ek önergelerin AK Parti grubunun oyları ile oy çokluğu ile gündeme alınmaması yönünde karar çıktı.
Bunun üzerine MHP Meclis üyesi İsmet Ülken, "Hiç bir belediye meclis üyesi parti menfaatleri veya siyaset yapmadan milletin verdiği yetkiye dayanarak sizlere yardımcı olmaya çalıştık. Verdiğimiz önergelerde Bozüyük’ün sorunlarına ortak olmak veya yardımcı olmaktan başka birşey yok. Niye reddedildi? Bozüyük’te seçimi AK Parti kazanmış olabilir. Millette AK Partiye bu yetkiyi vermiş olabilir ama diğer meclis üyeleri de bir takım insanlardan oy alarak kendi memleketlerinden insanlara faydalı olmak amacıyla gelmişlerdir. Eğer ki bizim önergelerimiz reddedilecekse böyle bir karar alındıysa o zaman bizim belediye meclis toplantılarına gelmemize gerek yok" dedi.
CHP Meclis üyesi Necmi Soylu da, "Önergelerimiz kabul edilmediğine göre bizim mecliste bulunmamıza gerek yok" dedi ve CHP meclis üyeleri meclis toplantısını terk etti. Ardından MHP meclis üyeleri de müsaade isteyerek toplantıyı toplu halde terk ettiler.
Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, "Vatandaşın oyları ile bu arkadaşlar meclis üyesi seçildiler. Bugün bir önerileri kabul edilmedi diye meclisi terk etmek çok farklı bir amaç taşımaktadır. Burada oluşturduğumuz komisyonda ve alınan kararlarda kendilerinin de üyeleri vardı. Verilen kararları ve daha önce verdikleri soru önergelerine verilecek cevapları duymadan toplantıyı terk etmişlerdir. 10 aydır bu meclis verilen tüm önergeleri kabul etmiştir. Ben bugüne kadar almadığım ve itiraz ettiğim bir meclis gündemi hatırlamıyorum. Önerilerini alarak onlarla değerlendirmelerde bulunduk. Ama ne hikmetse bir önerileri gündeme alınmadı diye meclisi terk etmek konusunda kendilerini sorgulamaları gerektiğini düşünüyorum. Biz AK Parti grubu olarak vatandaşımıza her zaman açığız ve her ortamda dertlerini dinlemeye çalışıyoruz. Bize gelen talepleri her zaman alıyoruz. Burada verilen önergemiz kabul edilmedi diyerek meclisi terk etmek verilen oyları da kale almamaktır" dedi.
CHP meclis üyelerinin hemen ardından MHP meclis üyelerinin de toplantıyı terk etmesiyle iktidar gündem maddelerin görüşülmesine kalınan yerden devam etti.
Başkan Bakıcı geçtiğimiz ayki toplantı da CHP ve MHP grupları tarafından verilen soru önergelerini cevaplandırdı. Kapalı Pazar yeri kullanım izin belgesi ve sigortası olup olmadığı konularına açıklık getirdi.
Başkan Bakıcı, “İlçemiz kapalı pazaryerinin bulunduğu alanın belediyeye devri için 5 Mart 2008 tarihinde talepte bulunulduğu, bedelli devir işlemlerinin halen tamamlanamadığından yapı kullanma izin belgesi verilmemiştir. Biz göreve geldiğimiz günden itibaren yapmış olduğumuz 3 mahalle konağı ve terminalin yapı kullanım izin belgesi bulunmaktadır. Yani çivisini çaktığımızı her yapının yapı kullanım izin belgesi bulunmaktadır. 2008 yılında yapılan bir yerin inşaası devam edip bitmiş ama yapı kullanım izin belgesi alınmamıştır. 2013 tarihinde kapalı pazarın çatısı üzerine yağmur sularının inişini kolaylaştırmak amacıyla saç uygulaması, saç yağmur oluğu ve iniş borularının kenarlarına birikmiş noktalarına su sızdırmayı önleyici işlem yapılmıştır. 28.11.2014 tarihinde oluklarda oluşan pisliklerin temizlenmesi ve su birikintisi olan yerlerde tadilat işleri belediyemiz ekiplerince yapılmıştır.
Yıkılan pazarın sigortasının olup olmadığını her ortamda konuşuyorlar. Bütçe kanununda, bütçelerin diğer tertiplerinin esas giderlerine ilişkin olarak ödenen sigorta giderleri dışında devlet mallarının sigorta edilmemesi esastır.” Dedi.
Dün itibariyle Bozüyük’te yoğun bir rüzgâr gerçekleşti. Bu lodos 60 ile 90 kilometre hızla ölçülmüştür. Bu nedenle de terminalimizin belirli bir kısmının çatısının üst kısmında hasar meydana gelmiştir. Terminalin kesin kabulünün yapılmamasıyla birlikte yaklaşık olarak firmanın da 500 bin lira teminatı içeride bulunmaktadır. Yapılacak olan tüm onarımlar yüklenici firma tarafından karşılanacaktır.” Dedi.
Son olarak Albay İbrahim Çolak köşkünün Bozüyük kent müzesi yapılıp yapılmayacağı, müze yapılacaksa belediye başkanlığınca konuyla ilgili kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de yer alacağı ‘Bozüyük kent müzesi çalışma grubu’ oluşturulması ve bununla ilgili meclis üyesl Veysel Kılıç ve Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu oy çokluğuyla kabul edildi.