Bozüyük’te De Tatil Zili Çaldi

Bozüyük’te De Tatil Zili Çaldi

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde 2014-2015 eğitim öğretim yılı ilk döneminin tamamlanması ile birlikte toplam 13 bin 885 öğrenci karnelerini alarak 16 gün sürecek yarıyıl tatiline çıktı. İlçe genelinde bin 105 okul öncesi, 4 bin 244 ilkokul, 4 bin 196 ortaokul ve 4 bin 340 lise öğrencisi karne aldı. İkinci dönemin 9 Şubat tarihinde başlayacağı belirtildi.
Eğitim öğretim yılı ilk döneminin sona ermesiyle birlikte Bozüyük Metristepe İlk/Ortaokulunda karne töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi. İlk olarak Okul Müdürü Nedim Kurtkapmaz bir konuşma yaptı. Müdür Kurtkapmaz, konuşmasında, "Dersler sınavlar ve hazırlık kursları derken dolu ve yoğun bir dönem geçirdiniz. TEOG başta olmak üzere il ve ilçe çapında yapılan çalışmalarda başarılı olan öğrencilerimizi kutluyorum. Onlar okulumuzu en iyi şekilde temsil ettiler. Bu başarıda emeği geçen öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum. Önünüzde kısa bir tatil dönemi var. İkinci döneme daha hazırlıklı ve zinde girmenizi istiyoruz. Bu başarılarınızın daha da artacağına inanıyor ve hepinize iyi tatiller diliyorum" dedi.
Daha sonra konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, öğrencileri kutlayarak yarıyıl tatilinde bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu. Gümüş, "2014-2015 eğitim öğretim dönemini kazasız belasız ve sizlerin üstün başarısıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bütün öğrenciler çok özeldir. Ancak her öğrenci kendi çalıştığının karşılığını alır. Okulumuzdan çıkan 2 Türkiye şampiyonunu kutluyorum. İkinci dönemde bu okuldan başka şampiyonların çıkmaması için bir neden göremiyorum. Sizler ikinci dönemin müfredatına uyarak ve daha çok kitap okuyarak çalışırsanız bilin ki geleceğiniz ve geleceğimiz daha güzel olacak ve daha çok şampiyonlar çıkartacağız. Bu başarıda emeği geçen öğrencilerimi, ailelerini, öğretmenlerimi, önceki ve şimdiki okul müdürü arkadaşlarımı kutluyorum. Daha önce de söylemiştim. Biz okulumuzun ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden geleni yapacağız. Öğretmenlerimiz eğitim öğretime bakacak demiştim. Bu sözümüzü Belediye Başkanımız Fatih Bakıcı’nın da desteği ile yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bol bol kitap okumanız dileği ile hepinize iyi tatiller diliyorum" dedi.
Son olarak Belediye Başkanı Fatih Bakıcı tarafından bir konuşma yapıldı. Başkan Bakıcı konuşmasında Türkiye şampiyonu öğrencileri, ailelerini, öğretmenleri, okul müdürleri ve emeği geçen herkesi kutladı. Başkan Bakıcı, "Belediye olarak sizlerin bu başarısına katkı sağlayabilmek için elimizden gelen çalışmayı yapıyoruz. Ekibimle birlikte her okulumuza ayrı ayrı destek olmaya çalıştık. Her okulumuzda ayrı ayrı çalışmalar yaptık" diyerek okullara belediye tarafından yapılan çalışmaları sıraladı. İnşallah daha güzel ve daha başarılı olunan günlerde buluşmak dileğiyle tüm öğrencilere iyi tatiller diledi.
Konuşmaların ardından il genelinde yapılan kros yarışmasında il 2.’si olan erkek takımı ve il 1.’incisi olan kız takımına okul aile birliği başkanı Selim Şaşmaz ve Okul Müdürü Nedim Kurtkapmaz tarafından madalya ve kupaları verildi. TEOG sınavı sonuçlarına göre tüm soruları doğru cevaplayan öğrencilere İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş tarafından plaketleri, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı tarafından ödülleri verildi. Karnelerin dağıtılması ve hatıra fotoğrafı çekinilmesi ile karne töreni sona erdi.