Bozüyük’te "ilçe Spor Güvenlik Kurulu" Toplantısı

Bozüyük’te "ilçe Spor Güvenlik Kurulu" Toplantısı

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, "İlçe Spor Güvenlik Kurulu" toplantısı yapıldı.
Kaymakam Köksal Şakalar başkanlığında kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda tek gündem maddesi olarak kale arkası tribünün seyirciye kapatılması konusu görüşüldü. Yoğun kar yağışı nedeniyle kale arkası tribünü kirişlerinde kalıcı hasar oluşması sebebiyle tribünlere seyirci alınması teknik olarak sıkıntıya yol açacağından kale arkası tribünü seyirciye kapatıldı.
İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, açık tribünün de bütün seyirciyi alacak kapasitede olmadığı ve dışarıdan gelecek seyircilerde sıkıntı olabileceği, tuvaletler ve kapasite gibi bazı önemli konularda da eksikleri olduğunu belirtti. Güner, "Seyircisiz maç oynanacak ise emniyet olarak bu konuda bir sıkıntımız yok. D tribünündeki eksikliklerin giderilmesi lazım. Ayrıca seyirci kapasitesi de çok az" dedi.
Vitraspor Temsilcisi ise, "Bozüyük’te bu sahayı kullanan tek kulüp biz kaldık. Zaten yoğun kar yağışı nedeniyle maçlarımızı Eskişehir de oynuyoruz. Biz Vitraspor takımı olarak antrenmanlar ve maçlarımızda bu sahayı kullanmak istiyoruz. Alternatif olarak sadece Yeşilkent’te sahamız var. O da tribün noktasında sıkıntılı. Bu durumda Bozüyük’te müsabaka oynanmayacak gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.
Kaymakam Şakalar da, "Biz onu bilmiyoruz. Biz sadece tribünlere seyirci alınması teknik olarak sıkıntıya sebep olabilir. Kaza bela olmasın her hangi bir sıkıntı yaşanmasın diyerek buraya seyirci alınmasın diyoruz. Gerisi oynanır veya oynanmaz o federasyonun bileceği bir iştir" diye konuştu.
Yapılan görüşmelerin ardından kale arkası tribünü kirişlerinde kalıcı hasar oluşması sebebiyle tribünlere seyirci alınması teknik olarak sıkıntıya yol açacağından seyirciye kapatıldı.