BTM´de bi dolu bilim

BTM´de bi dolu bilim

Tematik atölyelerde bu hafta kimyanın eğlenceli dünyasında bir gezinti yaptık. Bursa Teknik Üniversitesi Kimya Topluluğu üyelerinin yardımıyla gerçekleşen etkinlikte öğrenciler kimya ve elementler hakkında bilgiler aldı; asit, baz ve tuzları gibi maddelerin karışımının nasıl olduğunu ve karışımın nelere dönüştüğünü bir kimyager gibi yaparak öğrendiler. Akmayan sıvı da olur mu demeyin minik kimyagerlerimiz onu da elde ettiler. Yüzey gerilimi ve viskozite kavramlarını tanıyan öğrenciler, bir kimyacı edasıyla istekleri renk ve çeşitte mumlar yaptılar.
Çocukların zeka seviyelerini arttırmak konusunda ailelere düşen görev ve sorumluluklar alanında uzman olan Muhammed Ali Şimşek, "BTM´de Velilerle Söyleşi etkinliği" kapsamında ebeveynlerle bir araya geldi.
‘21.yüzyılın Yapay Çocukları’ konulu söyleşide Şimşek; anne-baba olarak zeka gelişimi için yapılabilecekler, oyunun ve zeka oyunlarının çocuğun gelişimine etkisi gibi konulara değindi. Özellikle TV ve bilgisayar başında geçirilen zamanın çocukları olumsuz yönde etkilediğine ve çocuklarını ekran başından kaldırmak isteyen ebeveynlerin alternatifler sunmaları gerektiğine değinerek ailelerin bilinçlenmesine katkı sağladı.

BTM´DE ROBOT EĞİTİMİ
TÜBİTAK Bilim Genç Dergisi ortaklığı ile gerçekleştirilen 4006-Robot Bilim Fuarları "Robot Bilim Etkinliğinin’’ ilk ayağı BTM’de gerçekleşti. Bursa’dan 10 okul ve 25 öğretmenin katıldığı programda etkinlikte kullanılacak O-bot robot bilgisayarlara tanıtıldı. Robotu meydana getiren parçalar ve bu parçaların ne gibi hareket kabiliyetine sahip olduğu anlatıldı. İdea programı kullanılarak O-bot’un temel hareketlerinin nasıl programlanacağı hakkında eğitim verildi.
BTM dış alan parkuruna kurulan dev sahnede gerçekleşen bilim şovları ziyaretçilerin beğenisini kazandı. BTM hafta sonu boyunca 4151 kişi tarafından ziyaret edilerek yeni bir rekora imza attı.