Burdur’da 39 Bin 220 Öğrenci Ders Başı Yaptı

Burdur’da 39 Bin 220 Öğrenci Ders Başı Yaptı

Burdur’da 39 bin 220 öğrenci ders başı yaptı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İlköğretim Haftası kapsamında çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Harun Bakkal, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Karakaya, İl Genel Sekreteri İbrahim Şimşek, siyasi parti temsilcileri katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, öğretmenlerle birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Çelenk sunumundan sonra saygı duruşunda bulunularak,İstiklal Marşı okundu.
İlköğretim Haftası töreni ise Burdur Mehmet Akif Ortaokulu’nda düzenlendi. Törene Burdur Valisi Hasan Kürklü, eşi Hasibe Kürklü, AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz başta olmak üzere daire müdürleri ve protokol mensupları katıldı.
Burdur’da 39 bin 220 öğrencinin ders başı yaptığını dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram yaptığı konuşmada öğrencilere, "Öğrencilik dönemi hayatınızın en tatlı ve coşkulu anlarıdır. Okulunuzu ve arkadaşlarınızı sevin, kendinizi yetiştirin ve geliştirin. Sizlere inanıyor ve güveniyoruz" dedi.
Burdur’un eğitimde modern bir il konumuna geldiğini belirten Bayram, "Her zaman eğitimi daha ileriye götürmek için tüm eğitim çalışanlarımız canla başla hizmet etmektedir. 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı ilimizde sorunsuz bir şekilde başlamış, öğrenci kitapları anasınıfları dahil olmak üzere her öğrencinin sırasında hazırdır. İlimizde pansiyon ihtiyacı olan tüm öğrenciler pansiyonlara yerleştirilmiştir. Taşıma kapsamındaki tüm öğrencilerimizle ilgili gerekli tedbirler alınmıştır. İlimizde derslik başına düşen öğrenci sayısı ilköğretimde 17, ortaöğretimde 20, meslek liselerinde 19 olup, toplam okul sayısı 266, derslik sayısı 2 bin 347, öğrenci sayısı 39 bin 220 ve öğretmen sayısı 3 bin 419’dur. 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının ülkemize, Burdur’a ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Burdur Belediyesi’nin eğitime her zaman destek vereceğini dile getiren Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise konuşmasına, bir öğretmen çocuğu olduğunu belirterek başladı. Başkan Ercengiz, "Öğretmenlik mesleğinin ne kadar özverili bir meslek olduğunu biliyorum. Öğretmenlik çok kutsal ve bir o kadar da zor bir meslektir. Burdur Belediyesi olarak gücümüz yettiğince okullarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Okullarımızın gerek bahçe düzenlemesi, gerekse okul binalarında yapılması gereken ne ise biz de katkı koymaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Eğitimde gerçekleşen yatırım ve projeleri dile getiren AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik de, "Burdur’un eğitim kenti olması noktasında herkes üzerine düşen vazifeyi yapmaya çalışıyor. 2002 yılında Burdur eski sistemde OKS ve SBS’de 27’nci sıradaydı. Ondan sonraki süreçte herkes bir araya gelerek, Burdur’da eğitim ve öğretimin marka olması yolunda birinci sıralara taşıdık. Arka arkaya 4 yıl birinci olduk ve daha sonra Milli Eğitim bakanına artık birinciyi açıklamayalım, geride kalan vilayetlerde sıkıntılar yaşanıyor demeye başladık. Burdur’da geçen yıla kadar yapılan yatırımlar 140 milyon TL ve inşaatları devam edenlerle birlikte 200 milyon TL’ye yakın yatırımlar süratle devam ediyor. Özel yetenekli öğrenciler için ayrı çalışmalar, engelli çocuklarımızı için ayrı çalışmalar, Türkiye Engelli Öğretmen Ataması yapmayan bir ülkeydi, engelli bir kişi öğretmen oluyor, atamasını yapmayan bir ülkeydi. Şimdi engelli öğretmen ataması yapan bir ülkeyiz. Fatih Projesi, akıllı tahtalar, tablet projesi, Çocukların masalarında ders kitapları var. 2014-2015 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum inşallah Burdur bu eğitimdeki zincirini devam ettirecektir" diye konuştu. Özçelik, sosyal güvencesi olmayan çocukların annelerinin hesabına eğitim desteği yatırıldığını vurgulayarak, velilerin, okul idarecileriyle görüşmelerini istedi.
Vali Hasan Kürklü ise konuşmasında, "Burdur eğitimde bir marka şehir.Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu marka şehri en iyi yerlere götürmek boynumuzun borcudur. Öğretim noktasında hakikaten ileride noktasındayız. Eğitim noktasına önem vermemiz gerekiyor, eğitim noktasında bizi biz yapan değerler, doğruluk, çalışkanlık, sevgi ve saygı noktasında ve bunların hayat arzı haline getirilmesi konusunda azami gayret göstermelerini istiyorum. Çünkü Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi ’Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’. Bulunduğumuz coğrafyaya baktığımız zaman her taraf kan gölü ve istikrarsızlık, onun için bizim ülke olarak çok güçlü olmamız lazımdır. Kaliteli insan yetiştirmek zorundayız, vatanını milletini seven, ülkesini seven, ülke menfaatlerine önem veren bir nesil yetiştirmemiz lazımdır. 2014-2015 eğitim öğretim yılımızın, ilimize ülkemize, hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.
Açılış konuşmalarından sonra halk oyunları gösterisi yapıldı, şiirler okunurken, son sınıf öğrencileri ise yeni gelen öğrencilere karanfil verdi. Burdur Ticaret Borsası tarafından da öğrencilere kırtasiye malzemeleri dağıtımı yapıldı.