Burdur’un Yerel Dinamikleri Projesi, Ön Rapor Çalişmalari Başladı

Burdur’un Yerel Dinamikleri Projesi, Ön Rapor Çalişmalari Başladı

Türkiye Bilimsel, Kültürel ve Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından Burdur’un yerel dinamiklerinin tespit edilmesi ve şehirde turistik ve kültürel anlamda yapılacak tanıtım çalışmalarının belirlenmesi sebebiyle İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda basın açıklaması yapıldı.
Burdur’un Yerel Dinamikleri Projesi Ön Çalışması hakkında bilgi veren Türkiye Bilimsel, Kültürel ve Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Alemdar Yalçın, projenin amacının Burdur’un Anadolu’yu Akdeniz Bölgesi’ne bağlayan stratejik, coğrafi konumu ve zengin arkeolojik kalıntıları, kültürel değerleri yüksek düzeyde doğal kaynak varlığı gibi turizm potansiyelleri bağlamında tüm yerel dinamikleri belirlemeye ilişkin envanter çalışmaları gerçekleşmek olduğunu belirtti.
Projenin üç aşamada gerçekleştirildiğini kaydeden Prof.Dr. Yalçın, "Proje aşamaları kapsamında Burdur’la ilgili alan yazın taraması, anket metninin düzenlenmesi, anket uygulayacak kitlenin ve uygulama tarihlerinin belirlenmesi, İl İdari Amirleri ve Kanaat önderleri ile görüşmelerin yapılması, bilgilendirme toplantıları, anketlerin uygulanması çalışmaları yapılmıştır. Burdur Merkez ve 11 ilçesinde çalışmalar tamamlanmıştır. Bundan sonra anket envanterinin çıkarılması, alan araştırması ve alanda tespit çalışmaları ve yerel dinamiklere ilişkin proje önerilerinin hazırlama çalışmaları yapılacaktır" dedi.
Burdur’un Yerel Dinamikleri Projesi Ön Çalışması ile 2015 yılının Burdur’a şans getireceğine inandığını ifade eden İl Genel Sekreteri İbrahim Şimşek ise, 1973 yılına kadar Valilerin bir çalışma yaptıklarını belirterek, "2005’te çok ciddi bir çalışma oldu. Bunların tamamını takdim edeceğiz. Artık Burdur için bir dönüm noktası olsun istiyoruz. Burdur’un yerel dinamiklerini ana hatlarıyla araştırma imkanına sahip olduk. Öncelikleri belirledik. Anketler belirlendi. Coğrafyamız gezildi. Bu verilerin 2015’e çok büyük bir adım olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.
Burdur Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül de belediye olarak üzerlerine düşen görevleri yapmaya hazır olduklarını söyledi.
Toplantıya İl Genel Sekreteri İbrahim Şimşek, Burdur Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Tanır, İl Özel İdaresi şube müdürleri, Türkiye Bilimsel, Kültürel ve Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Alemdar Yalçın, Prof.Dr. Peyami Çelikcan, Aynur Çelikcan, Prof. Dr. Hayri Duman, Doç. Dr. Ömer Adıgüzel, Dr. Ferah Burgul Adıgüzel, Doç. Dr. Yaşar Ergün, Tübikam Koordinatörü, Özer S. Özgüç, Sosyolog Selda Adiller, Bild Gazetesi Türkiye Temsilcisi Hamdi Gökbulut, Hürriyet Gazetesi Temsilcisi Şehriban Oğhan, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi akademisyenleri katıldı.