Vanspor, Bursaspor Maçında Sahadan Çekildi

Vanspor, Bursaspor Maçında Sahadan Çekildi
Van Spor, Serikspor-Esenler Erokspor maçına çıkacakları U19 takımıyla protesto etti ve Bursaspor maçının 21. dakikasında sahadan çekildi.

Gergin günlerin yaşandığı Türk futbolunda yeni bir olay yaşandı. TFF 2. Lig'de 2. sırada bulunan Vanspor, Bursaspor maçında dikkat çeken bir protestoya imza attı. Maçın ilk dakikalarında Serikspor'un U19 takımıyla çıkacaklarını öğrenen Vanspor, bu durumu protesto etmek için harekete geçti.

Maçın 21. dakikasında Van Sporlu futbolcular saha kenarına gelerek teknik direktörleri Ümit Bozkurt ile görüştü. Hakem Fatih Tokail, maça devam edip etmeyeceklerini sorduğunda, Vansporlu futbolcular Bursasporlu oyuncularla tokalaşarak sahadan çekildi.

Vanspor'dan Yapılan Açıklama

Vanspor, maç öncesinde yaptığı açıklamada, "Bugün bir sezonluk emeklerin karşılığını alınacağı gün iken maalesef futbol camiası haftalardır ciddi bir manipülasyonla karşı karşıyadır. Serikspor ve Esenler Erokspor müsabakasına Serikspor futbolcuları katılmak ve ellerinden geleni yapmak isterken ilgili Kulüp başkanının şahsi insiyatifi ve talimatıyla Serikspor'un müsabakaya U19 takımıyla çıkacağı haberi yayılmıştır. Bu durumun şaibe yarattığı ve tüm sezonun emeklerine gölge düşürdüğü açıktır. Bu eylemle birlikte müsabaka sonucunun baştan belli edilip Esenler Erokspor'un bir üst lige çıkmasının garantiye alınmaya çalışıldığı tüm kamuoyunun da malumudur." şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Vanspor, "Bu tür karanlık oyunlara ve hilelere karşı her zaman dik duracağımızı ve adaletin sağlanması için mücadele edeceğimizi bir kez daha vurgulamak isteriz. Türk futbolu, bu tür karanlık taktiklere karşı birlik olmalı ve adaletin tecelli etmesi için gereken adımları atmaktan çekinmemelidir." açıklamasını da ekledi.