Çalti Beldesinden Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğüne Teşekkür Ziyareti

Çalti Beldesinden Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğüne Teşekkür Ziyareti

Çaltı Köyü Muhtarı ve ihtiyar heyeti üyeleri, yoğun kar yağışı sonucu zarar gören bölgedeki seralarda hasar tespit çalışmalarında gösterilen çalışmalarından dolayı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız’ı makamında ziyaret ederek teşekkür etti.
Muhtar Osman Akçe, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, yaşanan afete tecrübesizliklerinden dolayı tedbirsiz yakalandıklarını belirtti. Akçe, "Seraları yaparken çok emek verdik, borçlandık ve böyle bir felaketten hepimiz etkilendik. Çaltı bölgesi sadece seraları ile değil ürünleri ile de büyük zarara uğramıştır. Marmara’nın sebze deposu olan Çaltı beldesini tekrar sağlıklı bir şekilde eski günlere dönmesini bekliyoruz. Bizleri afet konusunda yalnız bırakmayıp, çalışmalarda gösterilen gayretiniz ve hassasiyetiniz için başta Müdürümüz Hacı Dursun Yıldız ile il ve ilçe müdürlüğü personeline teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.
Ziyarette yapılan afet çalışmaları hakkında bilgi veren Hacı Dursun Yıldız ise, "Meydana gelen afetle ilgili afet ihbar formunu düzenleyip hemen Bakanlığımıza bildirdik. Sayın valimizle olay yerinde incelemelerde bulunduk. Senede 3 ürün alınan Çaltı gibi bir bölge bizim için çok değerli. Çaltının bu durumu yalnızca Çaltılı çiftçileri değil burada üretilen marul, tere, roka, yeşil soğan ürünlerinin pazar bulduğu İstanbul, Eskişehir, Ankara gibi büyük şehirleri de etkilemiştir. Parsellerin küçüklüğünden ve arazi mülkiyet durumundan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ve Örtü altı Kayıt Sistemi (ÖKS) ile vatandaşımız kayıt yaptıramadı. Biz kayıtlı kayıtsız afetten zarar gören tüm çiftçilerimizi verdikleri dilekçelerden oluşacak icmal listelerini belirli bir süre askıda kalmak kaydıyla köy muhtarlıklarına vereceğiz. Bu süre içinde gelen itirazları değerlendirip oluşan kesin icmalleri Bakanlığımıza bildireceğiz. Hepinize yaşanan afetten dolayı geçmiş olsun diyorum ve Allah bizi bir daha böyle afetle karşılaştırmasın.” diye açıklamada bulundu.
Ziyaret esnasında Muhtar Osman Akçe’ye, azalar Ali Dereli, Ahmet Çolak ve Mehmet Kazmacı eşlik etti.